Sense acord 48 hores abans de la clausura de la Cimera del Clima

S'espera que es prenguen decisions dràstiques per a retallar les emissions de CO2 i frenar el calfament global del planeta.

VÍDEO | Sense acord 48 hores abans de la clausura de la Cimera del Clima

Deu dies després de l’inici de la Cimera del Clima de Madrid i quan falten només 48 hores per a la clausura, els dirigents empresarials i polítics mundials encara no s’han posat d'acord. S'espera que es comprometen a prendre decisions dràstiques per a retallar les emissions de CO2 i salvar el planeta d'una tendència segura i creixent de calfament global.

La negociació ha encallat i el principal obstacle continua sent la regulació del mercat de carboni. Però també hi ha altres problemes com, per exemple, l'agenda de gènere: alguns països s'han negat a incloure-la, tot i que hi ha informes científics i socials que alerten que la dona és la que més pateix les conseqüències del canvi climàtic. 

Davant aquesta falta d’acord, als activistes se'ls comença a acabar la paciència i aquest dimecres han protagonitzat protestes a Ifema. De fet, els serveis de seguretat de l'ONU han hagut de tancar l'accés al pavelló 10, on estan les dos sales plenàries de la cimera. 

Greta Thunberg, l'activista sueca de 16 anys, convertida en símbol de la lluita per a frenar el canvi climàtic, ha retret als mandataris i empresaris assistents que encallen en la negociació  i que no siguen més ambiciosos. Ha recalcat que l'esperança per al planeta arribarà i que vindrà de les persones, no de les grans corporacions ni dels governs. 

D’altra banda, Ursula von der Leyen, la nova presidenta de la Comissió Europea ha presentat l'esborrany del Pacte Verd Europeu, davant el Parlament. Es tracta d’un full de ruta amb què es pretén accelerar la transició ecològica de la Unió Europea cap a una economia neutra en emissions de CO2  per a 2050. 

Escrivà reclama una rebaixa dràstica de CO2

Andreu Escrivà, doctor en Biodiversitat, confia que la Cimera acabe amb acords ambiciosos. En 20H NTC ha assegurat que "si no es fa un acord sobre una rebaixa dràstica de diòxid de carboni, no haurem aconseguit res".

Així mateix, creu que les cimeres no haurien de ser tan llargues, que no hi haja "tanta parafernàlia a Madrid i sí fer més videoconferència".

També et pot interessar