Acomiaden una metgessa de Sagunt que va demanar l'ingrés psiquiàtric d'un pacient per "ser homosexual"

La dona va avisar l'112 en considerar que l'home era "un perill per als xiquets" i la Policia Nacional investiga els fets com un presumpte delicte d'odi

Centre de salut del Port de Sagunt (arxiu)
Centre de salut del Port de Sagunt (arxiu) / À Punt NTC

La Conselleria de Sanitat ha despatxat una metgessa de l'àrea de salut de Sagunt que va pretendre ingressar un pacient per "ser homosexual" i representar "un perill per als xiquets". El cas, que ha avançat el diari Las Provincias i han confirmat després fonts del departament que dirigeix Marciano Gómez, s'ha conegut aquest divendres. Sanitat explica que la facultativa treballava en el centre de salut del Port de Sagunt i l'havien contractada com a personal de reforç en el marc del pla de vacances d'estiu del personal sanitari.

Els fets passaren dimarts al migdia en aquest ambulatori, ubicat al el carrer del Periodista Azzati d'aquest nucli poblacional de Sagunt. Va ser la mateixa doctora qui va avisar el Centre de Coordinació d'Emergències, que va enviar-hi una patrulla de la Policia Local per l'incident. Segons publica Las Provincias, un agent va advertir a la dona que les seues manifestacions eren una infracció penal, però ella va insistir que l'home havia de ser atés i internat en un centre psiquiàtric perquè patia la "malaltia de l'homosexualitat", d'acord amb la informació que consta en l'atestat policial remés al jutjat de guàrdia de Sagunt. La Policia Nacional investiga l'ocorregut com un presumpte delicte d'odi.

En ser informada de l'incident, la Conselleria de Sanitat ha decidit posar fi a la relació laboral amb la facultativa "de manera imminent", segons ha assenyalat. Informen també que des del departament de salut de Sagunt li han obert un expedient disciplinari i que la gerència ha traslladat al pacient la "disculpa en nom de tota l'àrea sanitària".

Sense cabuda d'actituds "LGTBI-fòbiques" a Sagunt

L'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, ha mostrat la seua repulsa al presumpte delicte d'odi. "Òbviament, actituds LGTBI-fòbiques radicals com aquesta no tenen cap mena de cabuda a la nostra ciutat", ha assegurat en una roda de premsa convocada per a informar sobre el cas. Segons ha explicat, l'Ajuntament va tindre constància dels fets el mateix dia en què es van produir, a través de la Policia Local. Els agents municipals es van personar en el centre de salut. "La situació que ens trobem és una víctima que denuncia que està rebent un comportament extremadament homòfob per part del personal sanitari. La policia fa una comprovació, parla amb la persona que està sent acusada i confirma que la postura d'aquesta metgessa és que al pacient, en aquest cas la víctima de l'agressió homofòbica, cal internar-lo per una malaltia que és l'homosexualitat, i a més ella considera que és un perill per als xiquets", ha apuntat el primer regidor Moreno. Els policies, ha prosseguit, activaren el protocol previst per a casos d'homofòbia, van preparar diligències per a traslladar-les a la justícia i van avisar també a la Conselleria de Sanitat. L'Ajuntament de Sagunt ha fet des d'aleshores acompanyament a la víctima i se li han oferit serveis tant en l'àmbit social com psicològic.

També et pot interessar

stats