Acciona FS arriba a un acord amb Ford i desconvoca la vaga indefinida

L'empresa subcontractada per la factoria d'Almussafes ha desconvocat la vaga indefinida que iniciaren el passat dissabte, després que sindicats i empresa hagen arribat a un acord.

Acciona FS arriba a un acord amb Ford i desconvoca la vaga indefinida
Acciona FS arriba a un acord amb Ford i desconvoca la vaga indefinida

Les jornades laborals tornaran a la normalitat per a les empreses subcontractades de Ford després de la signatura del conveni al qual han arribat els treballadors de l'empresa Acciona Facility Services en el Tribunal d'Arbitratge Laboral (TAL), que garanteix increments salarials segons l'IPC fins al desembre del 2019, amb fórmules que afavoreixen el manteniment de l'ocupació.

Així ho ha anunciat CCOO en un comunicat en què ha detallat que l'acord, que afectarà més de 500 treballadors, es va tancar a la nit d'aquest dimarts després de "diversos dies de conflicte i un seguiment del cent per cent de la vaga".

El conflicte laboral es va iniciar amb les peticions de la plantilla d'Acciona FS, que reclamava una pujada salarial d'acord amb l'increment de l'IPC i un "pla d'estabilitat" subscrit amb Ford Espanya pel qual obliga qualsevol nova empresa adjudicatària dels serveis que actualment dona Acciona FS a la factoria valenciana a subrogar la plantilla.

Des dels sindicats han valorat "positivament" l'acord, tot i que reconeixen que ha estat "difícil d'aconseguir", ja que suposa "estabilitat per als treballadors afectats".

També et pot interessar

stats