Acció Cultural del País Valencià qüestiona la permissivitat de la delegació del Govern amb les manifestacions del nou d'octubre

Toni Gisbert alerta del "perill" que coincidisquen tantes marxes a València però descarta que es repetisquen els episodis violents de l'any passat.

Entrevista a Toni Gisbert
Entrevista a Toni Gisbert / Imatge: ACPV

Un total de 8 manifestacions recorreran els carrers de la ciutat de València aquest nou d'octubre. Les diferents marxes començaran de matí, amb els antitaurins, i de vesprada coincidiran les altres, convocades pel moviment LGTBI, Unió Valenciana, Espanya 2000, Acció Cultural, Mi Tierra CV, Avant i la Coordinadora Obrera Sindical. Totes elles tenen pràcticament el mateix recorregut i amb només mitja hora de separació en l'eixida.

Toni Gisbert, secretari d'Acció Cultural del País Valencià i membre de la Comissió Nou d’Octubre, ha qüestionat en Les Notícies del Matí la permissivitat de la delegació del Govern per haver autoritzat manifestacions de col·lectius d'extrema dreta. "Ens preocupa la permissivitat de la delegació del Govern amb els grupuscles marginals i violents, que no tenen cap rellevància social", ha assegurat Gisbert.

Per al col·lectiu, que cada nou d'octubre organitza la manifestació habitual de l’esquerra, l'actuació de la delegació del Govern està creant "una situació perillosa", tot i que veu "complicat que es tornen a reproduir els episodis violents de l'any passat. Gisbert ha emmarcat en el clima preelectoral que s'esta vivint a la Comunitat Valenciana l'absència d'UGT i del PSPV en la marxa convocda per la Comissió Nou d'Octubre, a la qual tradicionalment havien assistit.

També et pot interessar

stats