Accepta deu mesos de presó per dir-li "merda" i "pallassa" a una migrant a la platja d'Alboraia

El jutjat ha aplicat l'agreujant per la motivació racista de l'atac, del qual va ser testimoni la Policia Local i que el detingut ha reconegut per a rebaixar la pena i evitar l'ingrés en un centre penitenciari

10.LA PATACONA, ALBORAIA
La platja de la Patacona, en una imatge d'arxiu / Alejandro Muñoz

El jutjat de primera instància i instrucció número 3 de Montcada (Horta Nord) ha condemnat a deu mesos de presó un home per atemptar contra la integritat moral d'una migrant equatoriana a la qual va insultar amb qualificatius com "merda" i "pallassa" al passeig de la platja de la Patacona (Alboraia). El jutjat considera provada la motivació racista de l'atac i ha aplicat en la pena un agreujant per l'origen nacional de la víctima.

El condemnat, que també haurà de pagar-li 500 euros en concepte de responsabilitat civil ha acceptat els fets a canvi d'una rebaixa de la condemna, que la Fiscalia elevava a quinze anys de presó. La rebaixa evitarà que xafe el centre penitenciari sempre que, segons indica la sentència, no cometa cap altre delicte en els pròxims dos anys.

Els fets es remunten al 30 d'agost del 2022. Segons els fets provats, l'ara condemnat va començar a seguir la dona pel passeig de la Patacona i una vegada al seu costat va començar a insultar-la, a dir-li "pallassa" i a increpar-la amb frases com "què fas ací" o "les persones com tu sou una merda, una porqueria", "amb la intenció d'humiliar-la pel seu origen nacional".

L'acusat va perseverar en aquesta actitud en presència de la Policia Local, a la qual li va dir que "els estrangers no fan més que molestar", mentre es referia a la víctima com "aquesta gent", segons ha reconegut el detingut.

València Acull sol·licitarà el permís de residència per a la víctima

La sentència l'ha feta pública l'ONG València Acull, que ha exercit l'acusació particular en la causa. L'ONG va acollir la dona en el seu Programa d'Igualtat de Tracte i No Discriminació per a cursar la denúncia "sense córrer el risc que se li incoara un expedient d'expulsió per trobar-se en situació administrativa irregular". Ara, demanarà el permís de residència de la dona "per raons humanitàries" per la condició de "víctima d'un delicte d'odi", contemplat en l'article 126.1 del Reglament de la Llei orgànica 4/2000, sobre drets i llibertats dels estrangers a Espanya i la seua integració social.

També et pot interessar

stats