Acaip-UGT reclama el trasllat urgent d'una interna que va lesionar de gravetat dues funcionàries de Picassent

El sindicat denuncia que el centre penitenciari no està preparat per a atendre internes perilloses de primer grau.

La torre de vigilància de la presó de Picassent en una imatge d'arxiu
La torre de vigilància de la presó de Picassent en una imatge d'arxiu

El sindicat Acaip-UGT de la presó de Picassent ha demanat el trasllat urgent a un altre centre penitenciari d'una interna que ahir diumenge va causar lesions greus amb un bolígraf a dues funcionàries. Una de les dones ha acabat amb un forat a la mà i l'altra amb un traumatisme a la monyica. 

L'agressora és una interna de primer grau –les més perilloses en la qualificació del sistema penitenciari– i amb antecedents per altres incidents greus. L'incident es va produir quan les funcionàries mediaven en una baralla entre dues internes, una d'elles l'agressora.

Per al sindicat majoritari a la presó de Picassent, aquesta nova agressió és una mostra de la inseguretat dels funcionaris del centre i de la falta de condicions d'aquest per a atendre aquest tipus d'interns. A la presó valenciana es produeix un contacte directe amb les internes de primer grau amb les funcionaris de servei, a diferència d'altres centres, on l'atenció es fa a través d'unitats "mecanitzades". Per aquest motiu, i juntament amb els trasllat, l'organització sindical reivindica la incorporació d'una unitat especial formada i ensinistrada per a fer front a aquest tipus de situacions.

Acaip-UGT considera que l'incident justifica encara més la decisió, juntament amb la resta de sindicats de les institucions penitenciàries, a no participar demà dimarts amb les autoritats del Ministeri de l'Interior i les direccions dels centres en els actes de celebració de la mare de Déu de la Mercé, la patrona de les presons.

També et pot interessar

stats