ACAIP-UGT denuncia que el funcionariat de la presó d'Albocàsser n'ha assumit la neteja pels incompliments de la contracta

Segons el sindicat, només continua una de les cinc treballadores del servei de la neteja perquè l'empresa no les paga les nòmines

El centre penitenciari Castelló-II d'Albocàsser en una imatge d'arxiu
El centre penitenciari Castelló-II d'Albocàsser en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

Els funcionaris i funcionàries de presons del centre penitenciari Castelló 2 d'Albocàsser (Alt Maestrat) s'han vist obligats a netejar les dependències, per presumptes incompliments de contracte de Netalia, l'empresa adjudicatària.

La denúncia l'ha feta pública el sindicat ACAIP-UGT, majoritari a la presó, que assegura que en l'actualitat només hi ha de servei una de les cinc treballadores de neteja.

Segons l'organització sindical, un mes després de l'inici de l'activitat, al mes de març, la contracta va deixar d'abonar les nòmines de les treballadores, que han anat abandonat el servei sense que s'haja produït un recanvi. La situació va arribar al límit el huit de setembre passat quan dues de les tres empleades que hi continuaven treballant sense cobrar agarraren la baixa laboral. Institucions Penitenciàries va informar al centre que era previsible que la situació s'allargara en el temps.

ACAIP-UGT ha denunciat la situació a la Inspecció de Treball. Assegura que s'estan produint situacions de falta d'higiene i que davant l'acumulació de fem, sobretot en caps de setmana i festius, el mateix funcionariat de la presó ha assumit la neteja de les dependències i en canvi de les bosses de fem.

Segons el sindicat la Secretaria General d'Institucions Penitenciàries ha desatés diverses peticions d'urgència del centre penitenciari per a pal·liar la situació, com la contractació temporal de personal laboral propi fins que es rescindisca el contracte i s'adjudique a una nova empresa. En el retard d'aquest procés hi ha la necessitat d'un informe favorable del Consell d'Estat després que l'empresa haja presentat al·legacions en el procediment obert.

També et pot interessar

stats