Acaben les obres per a fer de vianants la plaça de l’Ajuntament de València amb un disseny provisional

Es convocarà un concurs per a escollir el disseny definitiu de l’espai, on s’han recuperat 12.000 metres quadrats per als vianants.

Aspecte que presenta la plaça de l'Ajuntament de València una vegada acabades les obres de recuperació d'espai per als vianants
Aspecte que presenta la plaça de l'Ajuntament de València una vegada acabades les obres de recuperació d'espai per als vianants / Ajuntament de València

La plaça de l’Ajuntament de València ja és per a vianants, encara que no presenta el disseny definitiu. Aquest aplegarà d’ací a “tres, quatre o cinc anys”, quan s’esculla un projecte del concurs d’idees que està previst convocat i posteriorment s’execute, segons ha detallat la vicealcaldessa i regidora d’Urbanisme, Sandra Gómez, qui ha acompanyat aquest dijous a l’alcalde de València durant una visita als treballs ja finalitzats.

Mentre es treballa en el disseny definitiu, ja s’ha reordenat la circulació, s’han dissenyat noves rutes per al trànsit rodat i s’ha instal·lat un asfalt especial a la plaça de l’Ajuntament amb l’objectiu de “retornar aquest espai central i emblemàtic a la ciutadania per al seu ús i gaudi", com ha recordat l’alcalde. L'asfaltat de la plaça està fet amb “un empedrat idèntic a les voreres que va fer l'anterior govern del Partit Popular”, segons ha puntualitzat Gómez, i s'ha rescatat part de l'empedrat antic, que s'ha situat on es planta la falla municipal. El redisseny ha permés recuperar 12.000 metres quadrats per als vianants.

“Aquesta plaça acaba sent una plaça per a les persones, una plaça que rescatem per a la ciutadania”, ha afegit Ribó, que ha recordat que aquesta idea s’ha implantat també a la plaça del Pintor Segrelles i a la de Sant Agustí.

Pel que fa al disseny definitiu, Gómez ha avançat que ja s’està desenvolupant el concurs d’idees, que es preveu que entrarà en contractació la pròxima tardor, per la qual cosa l'any que ve ja podrem començar a debatre sobre com serà definitivament i finalment la plaça de l'Ajuntament de València”, ha afegit la vicealcaldessa. Posteriorment, s’executaran els treballs, que duraran entre 18 i 20 mesos.

També et pot interessar

stats