Acaba el juí que investiga les operacions immobiliàries del Banc de València

Jutgen tres operacions que van originar un forat de més de 160 milions d'euros.

Acaba el juí que investiga les operacions immobiliàries del Banc de València
Acaba el juí que investiga les operacions immobiliàries del Banc de València

L'Audiència Nacional ha deixat vist per a sentència el juí a l'excúpula del Banc de València, per tres macrooperaciones urbanístiques finançades per l'entitat, que haurien causat un forat de 160,5 milions d'euros.

En l’última sessió, les defenses han sol·licitat l'absolució, perquè en quatre mesos de juí "s'ha anat entenent la mecànica del banc", sense que hi haja indicis de la presumpta administració deslleial.

Entre els acusats estan l'exconseller delegat Domingo Parra i el director de participacions immobiliàries, Alfonso Monferrera, per a qui la fiscalia demana entre 4 i 6 anys de presó pels delictes d'administració deslleial i apropiació indeguda.

Per a tots dos, el ministeri públic planteja com a alternativa el d'apropiació indeguda, fet pel qual la petició augmentaria fins als sis anys de presó.

La fiscalia assenyala Nou Litoral, societat de gestió del sòl constituïda pel banc el 2003 per a la compra de terrenys a Xiva, que va generar un deute de 109,6 milions refinançada "amb diners públics" i que va ocasionar, presumptament, un perjuí superior a 83 milions.

Vinculada a aquesta societat hi ha la compra el 2008 d'uns terrenys d'Urbanas de Levante al Verger i a Patraix, per una societat participada, que va subrogar el deute que la venedora tenia contractat amb el Banc de València, cosa que va generar un perjuí de 47,4 milions d'euros.

També et pot interessar

stats