Absolts els tres germans d'Antonio Anglés en el juí per extorsió a un empresari

Condemnen amb una pena de presó i multa a un d'ells per tinença il·lícita d'armes i per un delicte contra la salut pública.

Els germans Anglés en una sessió del judici
Els germans Anglés en una sessió del judici / Europa Press

La secció quarta de l'Audiència Provincial de València ha absolt els tres germans d'Antonio Anglés, el presumpte assassí de les xiquetes d'Alcàsser, i un altre acusat de l'extorsió denunciada per un empresari. No obstant això, el tribunal ha condemnat un dels germans, Carlos M. M., a un any i tres mesos de presó per un delicte de tinença il·lícita d'armes, així com a altres tres anys i sis mesos de presó i al pagament d'una multa de 5.000 euros per un delicte contra la salut pública.

L'incident es remunta al 21 de desembre del 2017 a casa d'un dels acusats, a Massanassa, on es van citar amb un home per a recriminar-li que haguera robat 500.000 euros guardats en un vehicle. Quan la víctima va negar l'acusació, un dels encausats, segons la versió de la Fiscalia, el va encanonar amb una pistola i el va amenaçar de clavar-li una xeringa infectada amb sida. A continuació, els quatre acusats li van pegar puntellons i punyades. Van aconseguir així doblegar la seua voluntat per a obligar-lo a acompanyar-los a una notaria, on va firmar la cessió del 40% d'accions que posseïa en una gasolinera de Iecla (Múrcia) a favor d'un dels germans Anglés, que era copropietari de l'empresa.

No obstant això, la Sala considera “inversemblant” la narració i recorda que no hi ha en les actuacions l'escriptura de cessió de participacions que suposadament hauria motivat l'extorsió. A això se suma la renúncia expressa a exercir qualsevol acció civil o penal contra els denunciats que la mateixa víctima va presentar al jutjat instructor, en què manifestava que havia arribat a un acord amb la part contrària.

La sentència pot ser recorreguda i arreplega l'absència de prou mitjans de prova per a condemnar pel delicte d'extorsió, ja que la víctima no va comparéixer en el judici celebrat el 14 de juliol passat i la seua declaració sumarial “no té valor probatori de càrrec quan es va practicar sense intervenció de la defensa dels acusats”.

També et pot interessar

stats