Absoltes les dones jutjades per traure una vagina de plàstic en processó a Sevilla

El jutge considera que la seua intenció "no era ofendre els sentiments religiosos".

Processó de la vagina de plàstic per la qual s'enjudicia les tres acusades
Processó de la vagina de plàstic per la qual s'enjudicia les tres acusades / Europa Press

Les tres dones que van traure una vagina de plàstic en la manifestació de l'1 de maig de 2014, han quedat absoltes pel jutat penal número 10 de Sevilla.

En la sentència, el magistrat considera provat que les tres acusades "pretenien efectuar reivindicacions de tipus socials, laborals i feministes" i estima que la seua intenció "no era ofendre els sentiments religiosos". A més, el jutge remarca que en aquelles dates "existia un intens debat social sobre el contingut del projecte sobre la reforma de la regulació de l'avortament".

Les encausades s'enfrontaven a la petició de pagament d'una multa de 3.000 euros per part de la Fiscalia de Sevilla, per un delicte contra els sentiments religiosos. Per la seua banda, l'acusació particular exercida per l'Associació d'Advocats Cristians reclamava un any de presó per a cada investigada i la multa de 3.600 euros per delictes contra els sentiments religiosos i de provocació a la discriminació, l'odi i la violència per motius referents a la religió o creences.

Advocats Cristians recorrerà la sentència 

L'Associació Espanyola d'Advocats Cristians recorrerà la sentència davant de l'Audiència Provincial de Sevilla. La presidenta, Polonia Castellanos, ha manifestat que "és una pena que els jutges es deixen pressionar per la intimidació dels més radicals" i ha afegit que l'associació arribarà "al Tribunal Europeu de Drets Humans si és necessari", ja que "hi ha un cas admés" en aquest sentit.

També et pot interessar

stats