Absolen Rafael Amargo de vendre droga des de sa casa

La sentència anul·la les escoltes telefòniques i els registres policials

El ballarí Rafael Amargo, en el centre del banc dels acusats
El ballarí Rafael Amargo, en el centre del banc dels acusats / A. Pérez Meca (Europa Press)

L'Audiència Provincial de Madrid ha absolt el ballarí Rafael Amargo, el productor Eduardo de Santos i un soci de tots dos del delicte de vendre droga del qual estaven acusats, en una sentència que anul·la les escoltes telefòniques i els registres policials.

El bailaor ha acudit en persona a l'Audiència Provincial de Madrid a recollir la sentència, que assenyala que "no existeixen elements independents que permeten acreditar el tràfic de drogues i l'associació i organització entre els acusats, ni l'intent de finançament de produccions artístiques derivades de la comissió d'activitats il·lícites".

El judici va tindre lloc el mes d'abril passat, i la Fiscalia demanava de sis a nou anys de presó. Els acusats van defensar que consumien droga, però que no en venien i van sol·licitar l'absolució.

El lletrat d'Amargo, Marcos García Montes, ha defensat que "la detenció no va ser fonamentada segons el dret" i ha avançat que estudiaran una possible "reclamació".

La sentència, que és recurrible davant el Tribunal Superior de Justícia de Madrid, absol Amargo, De Santos i Batista León del delicte contra la salut pública.

També et pot interessar

stats