Abril s'acomiada amb ruixats generalitzats però sense grans precipitacions

La majoria dels municipis han acumulat en les últimes 48 hores entre deu i vint litres per metre quadrat

Les precipitacions són generalitzades a la Comunitat Valenciana / À Punt NTC

Els ruixats de primavera han marcat les últimes hores a la Comunitat Valenciana i continuen creixent en les comarques interiors i en les centrals, si bé es mantenen precipitacions molt suaus. De fet, durant la passada matinada s'han registrat entre tres i set litres per metre quadrat en moltes localitats. No és una pluja molt abundant, però sí que ha sigut generalitzada, on pràcticament totes les estacions meteorològiques han registrat acumulació. També ha plogut alguna cosa al Camp de Túria, la Foia de Bunyol o l'Alt Palància.

La majoria dels municipis han acumulat en les últimes 48 hores entre deu i vint litres per metre quadrat, com Sella (Marina Baixa), Quesa (Canal de Navarrés), Xodos (Alcalatén) o Vilanova d'Alcolea (Plana Alta). Un dels que més aigua ha rebut ha sigut Pilar de la Foradada (Baix Segura), on la nit passada es van viure pluges més intenses. Amb 33 litres per metre quadrat en dos dies, van provocar un torrent d'aigua en alguns carrers. Un altre punt que ha registrat més aigua ha sigut el cim del Bartolo (Plana Alta), amb 29 litres per metre quadrat, o Xixona (Alacantí), amb 24.

La pluja ha caigut encara amb força a partir del migdia d'este dimarts en alguns municipis, amb tronades primaverals de curta duració, encara que no s'espera que siguen tan generalitzades com les d'este dilluns. De fet, a Cocentaina (Comtat) s'han registrat hui precipitacions més dèbils, que afecten ja a tot el territori.

L'oratge també ha afectat la temperatura, que durant les últimes hores s'assemblava més a les de la tardor. La Comunitat Valenciana viu, en general, una pluja escassa, però que destaca després de mesos de dèficit hídric. La direcció dels núvols es mouen del sud-oest cap a la costa, segons marca el radar, i s'espera que durant la vesprada descarreguen en punts dels Serrans i el Racó d'Ademús, si bé les tronades s'hauran apagat en arribar a la costa.

També et pot interessar

stats