Els abocaments de plàstic disminueixen la qualitat de l'aigua del riu Segura

Un projecte de la Universitat Miguel Hernández alerta sobre els efectes dels residus que s'acumulen a diversos punts del llit

Els abocaments de plàstic disminueixen la qualitat de l\'aigua del riu Segura
Els abocaments de plàstic disminueixen la qualitat de l'aigua del riu Segura

La contaminació pel plàstic comença a ser un problema per al riu Segura. Segons un projecte del grup d'investigació Aigua i Energia per a una Agricultura Sostenible desenvolupat a la Universitat Miguel Hernández, la qualitat de l'aigua del riu s'està veient afectada pels residus flotants que s'acumulen a diversos punts del llit. Per això, la contaminació pels plàstics també repercuteix negativament en els productes agroalimentaris que després es reguen amb eixa mateixa aigua.

Un altre problema derivat de la contaminació per plàstics és la dificultat per a obtindre certificats ecològics. A banda dels problemes mediambientals i les conseqüències que els abocaments de plàstics impliquen per a la flora i la fauna del riu Segura, està la pèrdua de valor turístic a causa de la degradació de les zones adjacents al llit del riu.

Al març el Síndic de Greuges va obrir una investigació per a determinar les mesures que han d'adoptar les administracions implicades per tal d'evitar els abocaments a la conca.

També et pot interessar

stats