Abdelatif Hwidar presenta a València el seu curt guanyador d'un Goya

El curtmetratge "Manspreading" denuncia un micromasclisme generalitzat que ocorre diàriament en espais públics.

El curtmetratge es proposa “tractar, des de l'humor, un tema tan seriós.
El curtmetratge es proposa “tractar, des de l'humor, un tema tan seriós.

"Manspreading" (asseure's obrint les cames i ocupant part del seient contigu) és el nom del curt d'Abdelatif Hwidar, impulsat per Las Naves i produït per la Marmota Insomne. Aquest curt, guanyador d'un premi Goya, així com del premi Felipe Osanz del Festival Internacional de Curtmetratges de Vinaròs entre altres guardons, s'ha projectat aquest dimecres a València.

En paraules de Whidar, el curtmetratge es proposa “tractar, des de l'humor, un tema tan seriós com el de denunciar les injustícies quotidianes o micromasclismes que vivim actualment”. El discurs que realitzen les imatges, segons el director, “no és en absolut bonista, sinó que pren decisions molt arriscades”. A més, en aquesta mateixa línia, i en paraules de l’entrevistat, “el curt finalitza amb un to irònic, molt negre”.

El director assevera que el curtmetratge pot ser interessant tant per a la més militant de les feministes, com per al més masclista dels masclistes. És a dir, es construeix un espai en el qual tots poden aportar i que convida a la reflexió.

També et pot interessar

stats