À Punt inicia el 25 d'abril les emissions de televisió en proves

Informarà de festes i tradicions, però no emetrà imatges de maltractament animal ni corregudes de bous.

Empar Marco, directora general de la Societat Anònima de Mitjans de Comunicació, a les Corts
Empar Marco, directora general de la Societat Anònima de Mitjans de Comunicació, a les Corts

À Punt, l'espai de comunicació públic en valencià, començarà les emissions televisives en proves el dia 25 d'abril, segons ha anunciat dimecres a les Corts la directora general de la Societat Anònima de Mitjans de Comunicació, Empar Marco. Seran proves tècniques que inclouran continguts infantils procedents del web apuntmedia.es (www.apuntmedia.es), documentals, partides de pilota valenciana, algun concert, directes, algun programa de l'antiga Canal 9 i anuncis promocionals de la cadena.

La directora general ha explicat que no serà la graella defintiva que, segons ha dit, confia a tindre "enllestida i en antena abans que acabe la primavera". L'objectiu, ha comentat Empar Marco, és que les proves tècniques permeten "a les valencianes i als valencians sintonitzar la cadena en els comandaments, provar l'estabilitat dels sistema i ajudar-nos a fer els ajustaments tècnics necessaris" per a les emissions definitives. No obstant això, ha aclarit que, durant aquest període de proves, el senyal que s'emeta "pot caure, tallar-se o vore's de forma irregular" en algun moment. 

Empar Marco també ha confirmat que les emissions televisives d'À Punt seran en alta definició, per a la qual cosa aquesta setmana es canviarà la capçalera de la carta d'ajust i el sistema de multicontinuïtat, i que hi haurà una banda a la pantalla que anunciarà "constantment" que l'emissió és en proves. 

Servei públic de proximitat

La directora general de la Societat Anònima de Mitjans de Comunicació ha explicat que À Punt oferirà un servei públic de proximitat i que les "informacions rellevants" de les festes i tradicions de la Comunitat Valenciana, com ara els bous al carrer, tindran cabuda en la televisió. Però ha confirmat que À Punt no retransmetrà corregudes de bous. "No mostrarem imatges en què els animals siguen maltractats ni menyspreats", ha afirmat Empar Marco. "A més, hi ha dos drets en joc: els dels animals a no ser maltractats i el dret a la protecció de la infància i dels menors" que la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC) ha de respectar, com s'assenyala en el Llibre d'Estil de la CVMC. 

Empar Marco ha fet aquestes declaracions durant la seua compareixença en la Comissió de Radiotelevisió Valenciana i de l'Espai Audiovisual a sol·licitud del Grup Popular, que volia saber la seua opinió sobre l'emissió dels bous al carrer, segons s'explica en la convocatòria de la comissió. El portaveu del PP, Jorge Bellver, ha considerat que la directora general d'À Punt ha pres una "decisió política pura i dura", que "posa la televisió al servei dels seus amics" i no és ella "qui ha de decidir què és o no una tradició". El portaveu del grup parlamentari de Ciutadans, Antonio Subiela, ha lamentat  la decisió, que ha qualificat de "sectària" i l'ha instada a canviar d'opinió perquè "aquests no són els mitjans públics que volíem obrir quan es va gestar el projecte". 

Des de Podem, el diputat Antonio Montiel ha afirmat que entén que en aquest tema es planteja un límit, que és "el patiment i la mort dels animals", però creu que la decisió "s'escapa de la competència de la directora general". El portaveu de Compromís en la Comissió, Josep Nadal, ha explicat que "confia en l'autonomia dels mitjans públics de comunicació" i ha felicitat Empar Marco perquè "hui hem sentit en la ràdio pública un programa sobre la situació de l'extrema dreta en el dia en què recordem el 25é aniversari de l'assassinat de Guillem Agulló a mans d'un grup d'ultradretans". La diputada del grup parlamentari Socialista, Rosa Peris, ha afirmat que "el PP demana per a À Punt corregudes de bous i actes religiosos com fa TVE" i que "hem d'anar cap a una televisió que no faça espectacle del maltracte animal, i això és positiu". 

La directora general de la Societat Anònima de Mitjans de Comunicació, Empar Marco, ha respost als diputats reiterant que À Punt "informarà de les festes i les tradicions i que ha de tindre en compte totes les sensibilitats, unir i no fragmentar" i ha reiterat que "mostrar l'exaltació i el maltracte dels animals no és servei públic".

També et pot interessar

stats