À Punt impulsa un pacte estatal de televisions contra l’emergència climàtica en el primer fòrum Meteocom

Meteoròlegs, experts d’Aemet i d’universitats es reuneixen per primera vegada a València per a tractar el repte de la informació meteorològica 

Alguns dels assistents al Fòrum Nacional de Meteorologia i Canvi Climàtic organitzat per À Punt
Alguns dels assistents al Fòrum Nacional de Meteorologia i Canvi Climàtic organitzat per À Punt / À Punt NTC

Científics, divulgadors i professionals de la comunicació es reuneixen aquest dijous i divendres a València en el primer Fòrum de Meteorologia i Comunicació del Canvi Climàtic, Meteocom, organitzat per À Punt Mèdia. Per primera vegada, coincidiran en unes jornades els responsables dels espais televisius de l'oratge autonòmics i d'àmbit estatal.

El fòrum es planteja reptes com quina és la millor manera d’explicar la nova realitat climàtica, com comunicar quin temps farà o quines són les causes de determinats fenòmens. L'encontre se celebra a l'edifici de CaixaForum, a la Ciutat de les Arts i les Ciències, i totes les sessions es podran seguir en directe al web d'À Punt Mèdia. 

Protagonisme creixent

L'objectiu del MeteoCom és aconseguir el compromís de totes les cadenes de televisió espanyoles per a potenciar l'espai dedicat a l'oratge com a vehicle de sensibilització ciutadana contra el canvi climàtic. La informació meteorològica té un gran poder de conscienciació i en els últims anys ha anat incrementant el seu protagonisme, duració i audiència, donat el creixent interés dels ciutadans a conéixer les previsions.

Qui participa en el fòrum?

Totes les televisions generalistes d’Espanya tindran representació en el fòrum: RTVE, La Sexta, Antena 3, Tele 5 i les dotze cadenes autonòmiques que conformen la Forta (TV3, TVG, CMM-La Mancha TV, IB3, Canal Sur, Telemadrid, EiTB, RTV Canarias, Canal 7 Región de Murcia, RTP Asturias i À Punt). Estaran també presents altres mitjans autonòmics privats com La 8 Mediterráneo. 

Mónica López (TVE), Mercedes Martín (Antena 3), Isabel Zubiaurre (La Sexta), Carmen Corazzini (Tele 5) i Mario Picazo són algunes de les cares més conegudes. Les taules redones estaran moderades pels meteoròlegs d’À Punt Lluís Obiols i Joan Carles Fortea. 

Meteocom també comptarà amb ponències d’investigadors com José Ángel Núñez, el responsable de Climatologia de l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) a la Comunitat Valenciana. També hi participaran experts com Peio Oria, delegat d’Aemet en Navarra; Jorge Olcina, catedràtic d’Anàlisis Geogràfic Regional en la Universitat d'Alacant, o Samira Khodayar, directora del grup de Meteorologia i Climatologia del Centre d’Estudis Ambientals del Mediterrani (CEAM).

Finalment, els divulgadors José Miguel Viñas i Andreu Escrivà aportaran propostes concretes per a fer front a l’emergència climàtica. 

També et pot interessar

stats