À Punt estrenarà la nova graella de ràdio el pròxim 1 d’octubre

La programació comptarà amb nous continguts informatius i d'entreteniment per a oferir "un verdader servei públic".

Empar Marco, durant la seua compareixença a les Corts
Empar Marco, durant la seua compareixença a les Corts / Flickr Corts

La directora general d’À Punt Mèdia, Empar Marco, ha anunciat que el pròxim 1 d’octubre es posaran en funcionament els quatre nous estudis de ràdio, fet que permetrà completar la graella de ràdio amb nous continguts informatius i d'entreteniment per a oferir "un verdader servei públic". 

En la seua compareixença en la Comissió de Radiotelevisió Valenciana i de l'Espai Audiovisual de les Corts, Marco ha destacat que entre les novetats de la programació de la ràdio es comptarà amb més magazins, més esports, tres edicions d'informatius i una major col·laboració amb les emissores municipals a través de conveni per a "guanyar cobertura i proximitat".

Així mateix, ha subratllat "l’esforç" dut a terme per a dotar les instal·lacions d'infraestructures i tecnologia "d’última generació". A més, ha anunciat que aquesta setmana s’acabaran d'instal·lar els equips nous perquè totes les emissions arriben a tota la Comunitat Valenciana". 

D’altra banda, la directora general ha explicat l'impacte que ha tingut la posada en marxa d'À Punt per a la indústria audiovisual valenciana, que ha suposat la creació de més de 2.000 llocs de treball, amb més de 200 empreses implicades. En aquest context, Marco ha remarcat: “L’aposta per l’animació i la ficció de l’espai públic". "Estem generant treball”, ha assegurat. 

Marco també ha avançat que a partir de l'1 d'octubre en la televisió una de les rondes d'informatius comptarà diàriament amb traducció en llengua de signes i ha recordat que la programació es pot seguir subtitulada.

Més pressupost per al 2019

Així mateix, la responsable de l’ens públic ha anunciat que demanarà que s’augmente el pressupost de l’ens per a 2019 fins a uns 69 o 70 milions d'euros, una quantitat 15 milions superior als 55 amb què compta en l'actualitat. "Ho necessitem per a dinamitzar el sector audiovisual i per a fer més producció, difusió de la llengua i més qualitat", ha explicat.

Abans ha comparegut el president del Consell Rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC), Enrique Soriano, qui ha anunciat que aquest dijous l’organisme que presideix aprovarà l'avantprojecte de pressupostos per al 2019 i, posteriorment, el remetrà al Consell.

A més, el president ha fet balanç de l'últim any i de l'obertura gradual de totes les finestres. Així mateix, ha valorat l'esforç econòmic i personal, i de renovació tecnològica, que ha fet l’ens públic.

Demandes de l’oposició

El portaveu de Podem en la comissió, Antonio Montiel ha preguntat quan es farà efectiva la representació sindical dels treballadors i les corresponents eleccions. Respecte d'això, Soriano ha explicat que els sindicats estan organitzant-se a través de les seues seccions sindicals i ha confiat que en breu siguen els interlocutors en matèria laboral. 

Així mateix, els grups parlamentaris han demanat que s'accelere la constitució del Consell d'Informatius. En relació amb aquesta petició, el president de la CVMC ha indicat que ja s’està treballant en la creació d’aquest òrgan de control intern. Espera que es pose en marxa en els pròxims mesos.

D’altra banda, el portaveu del PP en la Comissió, Jorge Bellver, ha preguntat per les dades d’audiència de la televisió i el representant de Ciutadans, Antonio Subiela, ha insistit a conéixer detalls sobre l’aposta d’À Punt en matèria de sèries.

Respecte a les audiències, Soriano ha explicat que espera que amb la nova programació es vagen "normalitzant", i ha informat que en els pròxims dies es coneixeran dades exactes.

També et pot interessar

stats