El 99,9% dels grups d’alumnes valencians acaba l’última setmana del curs sense cap incidència

Dels 1.845 centres educatius que integren el sistema educatiu valencià, 1.829 han acabat la setmana sense cap aula confinada

Personal docent a una aula escolar
Personal docent en una aula escolar / À Punt NTC

Pràcticament tots els grups que hi ha a les escoles i instituts valencians que se sustenten amb fons públics han seguit durant l’última setmana completa de curs les classes presencials i no han presentat cap incidència. Dels 1.845 centres que constitueixen el sistema educatiu valencià, la setmana ha conclòs sense cap aula confinada en 1.829 centres.

Aquestes dades facilitades per la Conselleria d’Educació s’extrauen del càlcul entre els grups nous confinats durant la tercera setmana de juny, els grups que ja estaven confinats les setmanes anteriors i els que ja han estat desconfinats.

S’ha acordat confinar 22 grups de 12 centres educatius. Se n’han desconfinat 17 grups de 13 centres , i romanen confinats de setmanes anteriors cinc grups de quatre centres. Per tant, el total acumulat de grups confinats és de 27 aules de 16 centres educatius diferents.

Dels 818.644 alumnes d'infantil, primària, Secundària, batxillerat i FP, hi ha un 0,03% de positius actius (276 alumnes). Aplicant els protocols i les mesures de seguretat, s'ha establit l'aïllament preventiu d'un 0,1% d'alumnes perquè han sigut contacte estret amb positius.

En referència al professorat, dels 78.434 docents que té el sistema educatiu valencià, s’ha registrat un 0,03% dels positius actius (24 docents).

Província d'Alacant

Pel que fa a la província d’Alacant, el 99,1% dels 638 centres educatius no té cap grup confinat. Hi ha sis centres educatius de la província que tenen set grups confinats. Per tant, el 99,9% dels vora 16.700 grups mantenen les classes de forma presencial.

Durant la tercera setmana de juny, s’han confinat sis grups de cinc centres diferents, s’han desconfinat sis grups de sis centres i queda confinat de setmanes anteriors un grup d’un centre.

Dels 297.281 alumnes que estan escolaritzats a la província d’Alacant, hi ha un 0,04% de positius actius (109 alumnes). Establint els protocols i les mesures de seguretat, s’ha determinat l’aïllament preventiu per contacte estret amb positius d’un 0,02% dels alumnes.

Pel que fa al professorat, dels 27.694 docents, s’ha registrat un 0,05% de positius actius (14 docents). A més, amb l’aplicació de les mesures estrictes de prevenció i protecció de contactes estrets amb positius, s’ha hagut d’aïllar de manera preventiva un 0,1% del professorat.

Província de Castelló

A Castelló, el 99,2% dels 249 centres educatius no té cap grup confinat; només els alumnes de nou grups de dos centres educatius s’han hagut de confinar.

Al llarg de la setmana passada, a la província de Castelló s’han confinat huit grups d’un centre educatiu, se n’han desconfinat dos grups de dos centres i queden confinats d’altres setmanes un grup d’un centre educatiu.

Dels 96.763 alumnes escolaritzats a les comarques de Castelló, hi ha un 0,02% de positius actius del total (16 alumnes). Amb l’establiment dels protocols i les mesures de seguretat, han aïllat preventivament sols el 0,1% dels alumnes per un contacte estret amb positius.

Quant al professorat de la província de Castelló, dels 9.867 docents, s’ha registrat un 0,03% de positius actius, només tres docents. Establint els protocols i les mesures de seguretat, s’ha determinat l’aïllament preventiu del 0,01% del professorat per contacte estret amb positius.

Província de València

A la província de València, el 99,2% dels 958 centres educatius sostinguts amb fons públics no tenen cap grup escolar confinat. Sols hi ha huit centres que tenen onze grups confinats, és a dir, el 99,9% dels vora 24.300 grups fa les classes presencials sense cap mena de problema.

La tercera setmana de juny s’ha acordat confinar huit grups de sis centres educatius diferents, se n’han desconfinat nou de cinc centres i romanen confinats, d’altres setmanes, tres grups de dos centres educatius més.

Dels 424.000 alumnes escolaritzats, hi ha un 0,04% de positius actius. Amb l’establiment dels protocols i les mesures de seguretat, s’ha cordat l’aïllament preventiu d’un 0,01% dels alumnes per contacte estret amb positius.

Entre els docents s’ha registrat un 0,02% de positius actius, només set docents. A més, aplicant les mesures estrictes de prevenció i protecció de contactes estrets amb positius actius, s’ha determinat aïllar preventivament un 0,04% del professorat.

També et pot interessar

stats