El 99,5% de fallers de Borriana amb anticossos manté la immunitat

Sis mesos després, només 3 de les 512 persones positives ha perdut aquestes defenses

Cues per fer PCR a Borriana
Cues per fer PCR a Borriana / À Punt NTC

A Borriana, a la Plana Baixa continua l'estudi de seroprevalença al cens faller que va començar a l'estiu. En aquesta segona fase, l'objectiu era comprovar la resistència dels anticossos en les persones en què ja s'havia confirmat la presència d'estes defenses.

El 99,5% de les persones ha donat positiu en l'anàlisi sis mesos després d'haver patit la Covid-19. En paraules de Salvador Domènech, encarregat del macroestudi, no significa que esta immunitat siga eterna. Per aquest motiu, ha explicat, que es preveu un altre test massiu al gener.

L'estudi va començar el mes de juny per tal de comprovar quina era la incidència del coronavirus en els esdeveniments massius. És per això que es va agafar com a mostra el 50% del cens faller a la ciutat de la Plana Baixa. Gran part dels ciutadans havien acudit a actes fallers multitudinaris a principis de març, motiu que podria estar relacionat amb els resultats de l'enquesta. D'aquestes 1.200 persones, 512 van manifestar anticossos.

S'espera que estes proves i la següent, el gener, ajude als investigadors a comprendre més detalls sobre el funcionament de la malaltia.

També et pot interessar

stats