El 97% de les dones han patit agressions masclistes durant l'oci nocturn

L'informe de l'Observatori Noctámbul@s també assenyala que el 81% de les dones han rebut tocaments no consentits.

El 97% de les dones han patit agressions masclistes durant l\'oci nocturn
El 97% de les dones han patit agressions masclistes durant l'oci nocturn

El 97% de les dones que han participat en l'enquesta per a elaborar l'informe de l'Observatori Noctámbul@s ha rebut comentaris incòmodes de caràcter sexual per part d'homes en contextos d'oci nocturn. És una de les principals conclusions de l'informe derivat del projecte de la Fundació Salut i Comunitat després d'enquestar 1.500 dones espanyoles.

L'estudi, finançat pel Pla Nacional sobre Drogues del Ministeri de Sanitat, també assenyala que el 81% de les dones han patit tocaments no consentits; el 44% s'han vist acorralades, i un 22% han sigut violades.

L'advocada feminista Carla Vall ha afirmat: "cal trencar la imatge del violador per a començar a veure com un problema social les actituds masclistes dels homes que van de festa". Així, l'informe proposa mesures que no se centren només en les accions puntuals sinó també a elaborar protocols d'actuació que impliquen tota la població, així com campanyes que acaben amb els discursos de la sexualitat com a eix de control i domini de les dones.

També et pot interessar

stats