El 97% de divorcis contenciosos amb fills són conflictius sobretot per l'ús de la vivenda

Així ho indica un estudi de l'Associació Espanyola d'Advocats de Família, on han participat més de 2.000 lletrats.

El 97% de divorcis contenciosos amb fills són conflictius sobretot per l\'ús de la vivenda
El 97% de divorcis contenciosos amb fills són conflictius sobretot per l'ús de la vivenda

El 97% dels divorcis contenciosos amb fills té un alt nivell de conflictivitat, en gran mesura per l'ús de l'habitatge. És una de les conclusions del I Observatori de la Família, un estudi elaborat per l'Associació d'Advocats de Família (AEAFA) 

Per a elaborar l'informe s'ha enquestat els 2.000 associats perquè siguen els mateixos advocats de família els que facen una "radiografia fidel" de la situació del dret de família.

El treball també destaca que els divorcis sense acord tarden a resoldre's més de tres anys i mig quan es tramiten a través de jutjats de primera instància i les audiències provincials no especialitzades en assumptes de dret de família. En canvi, quan es despatxen en òrgans especialitzats, el temps es redueix a dos anys de mitjana. Pel que fa als divorcis de mutu acord, el 85% és resolt pels jutjats de primera instància especialitzats en menys de sis mesos. El percentatge baixa al 49% en els generalistes. 

En aquesta línia, AEAFA reclama la creació d'una jurisdicció especialitzada de persones, menors i família per a regular les proves selectives d'especialització de jutges, magistrats, fiscals i equips psicosocials. 

Bona adaptació al sistema de custòdia compartida

El més positiu de l'informe és la data del sistema de custòdia compartida, ja que el 79% dels advocats de família enquestat afirma que l'adaptació dels menors a aquest règim és satisfactori. No obstant això, el 78% considera que el sistema "casa niu" -que atribueix l'ús de la vivenda familiar als fills mentre els progenitors s'alternen en ella- no funciona. El 3% opina que sí, i el 17% afirma que la seua única funció és afavorir la venda de l'immoble.

També et pot interessar

stats