El 95% de l'incendi de Gran Canària ja està controlat

L'episodi de calitja obliga a cancel·lar les activitats del carnestoltes a l'illa, tot i que s'ha restablit el trànsit aeri, suspés ahir.

Agents de la Unitat Militar d'Emergències treballen en l'extinció del foc
Agents de la Unitat Militar d'Emergències treballen en l'extinció del foc / Elvira Urquijo (Efe)

L'incendi forestal declarat ahir al municipi de Tasarte (Gran Canària), i que ha afectat ja més de 250 hectàrees està a prop de ser controlat.

El cabildo de l'illa ha informat a través del seu compte de Twitter que durant la nit les tasques d'extinció han avançat fins a tindre el 95% del perímetre controlat.

El foc es va iniciar al voltant de les sis de la vesprada d'ahir prop de la carretera GC-200. En un principi va ser molt preocupant perquè pujava en direcció a la reserva natural d'Inaugua, l'últim reducte d'un ocell en perill d'extinció, el pinsà blau de Gran Canària

No obstant això, les ràfegues huracanades de la zona han espentat part del foc barranc avall i l’han allunyat d'Inagua, però l’han acostat al barri de Tasarico (Tasarte), que ha hagut de ser evacuat perquè el foc ha afectat algunes cases.

En l'extinció del foc treballen equips antiincendis forestals del Cabildo de Gran Canària, amb suport de la Unitat Militar d'Emergències, el Consorci Insular d'Emergències i els cossos municipals de bombers de Las Palmas de Gran Canaria i Sant Bartolomé de Tirajana, a més de Protecció Civil i la policia local de diversos ajuntaments.

Meteorologia adversa

L'incendi a Tasarte coincideix amb un episodi d'alta concentració de calitja o pols en suspensió que ha afectat l'arxipèlag i ha obligat a tancar els aeroports de Gran Canària, Tenerife Nord i Tenerife Sud durant dissabte a causa de la falta de visibilitat.

A hores d'ara ja s'ha restablit el trànsit aeri en tots tres aeroports, però les autoritats de Gran Canària han decidit suspendre les activitats del carnaval per a aquest diumenge a l'illa, totes dirigides als xiquets i les xiquetes, també per l'episodi de calitja.

També et pot interessar

stats