Mes del 95% de les dones que exerceixen la prostitució ho fan per amenaces o per obligació

El documental ‘El proxeneta’ conta el rerefons d’un negoci que esclavitza dones de tot el món.

VÍDEO | Mes del 95% de les dones que exerceixen la prostitució ho fan per amenaces o per obligació

Mes del 95% de les dones que exerceixen la prostitució ho fan per amenaces o per obligació. Per això és fonamental no desvincular la prostitució del delicte de tràfic de persones. Aquesta és la idea central del documental 'El proxeneta, paso corto, mala leche', en què un proxeneta condemnat ha contat el rerefons d’un negoci que esclavitza dones de tot el món.

La directora del llargmetratge, Mabel Lozano, ha contat als micròfons d’À Punt Mèdia que va iniciar aquest projecte en 2005, quan va conéixer una dona estrangera que “havia sigut venuda a un club de carretera a Madrid” i que va ser “esclavitzada, violada i vexada” durant els mesos que havia exercit la prostitució. 

Lozano ha afirmat que, fins al moment, la “laxitud de les lleis” permeten la prostitució i el tràfic de persones, dos delictes que “no es poden desvincular”. A més, ha incidit que el proxenetisme consentit no està condemnat i és important una llei integral contra el tràfic de persones amb una perspectiva de gènere. “És un crim contra les dones pel fet de ser-ho”, ha valorat la directora del documental. 

També et pot interessar

stats