El 93% dels xiquets al món respiren aire contaminat

A Espanya, les morts per malalties respiratòries han augmentat un 23% en l'últim any.

El 93% dels xiquets al món respiren aire contaminat

El 93% dels xiquets del món menors de 15 anys, és a dir, 1.800 milions de xiquets i xiquetes respiren aire contaminat que posa en perill la seua salut i creixement. D'acord amb les estimacions de l'Organització Mundial de la Salut, 600.000 xiquets van morir en 2016 a causa d'infeccions respiratòries agudes de les vies respiratòries causades per l'aire contaminat. A Espanya, les morts ascendeixen a 38.600, un 23% més que l'any anterior. 

Per a solucionar aquest problema que continua augmentat per tot el món, hui comença la primera Conferència Mundial sobre la Contaminació de l'aire i la salut a Ginebra. Les diferents mesures proposades per a reduir la contaminació inclouen l'aplicació de polítiques de compliment dins les directrius mundials de l'OMS, adoptar mesures governamentals com la reducció de les fonts energètiques derivades de combustibles fòssils, eliminar de manera més eficient els residus orgànics o afavorir l'ús de tecnologia i combustible no contaminants.

De fet, el transport per carretera és una de les principals fonts de contaminació atmosfèrica a Europa per substàncies nocives com ara el diòxid de nitrogen i les partícules, d'acord amb l'informe de l'AEMA "Air quality in Europe 2018". A la zona mediterrània, ciutats com València, Barcelona o Marsella han sigut estudiades per part d'aquest organisme per a abordar la contaminació produïda pel trànsit.

També et pot interessar

stats