El 92% dels veïns del Baix Segura rebutgen el model de recollida de residus porta a porta

Una enquesta realitzada pel Consorci de Residus destaca que el veïnat prefereix l'actual model de contenidors al carrer.

El 92% dels veïns del Baix Segura rebutgen el model de recollida de residus porta a porta
El 92% dels veïns del Baix Segura rebutgen el model de recollida de residus porta a porta

El 92% dels veïns del Baix Segura rebutgen el model de recollida de residus porta a porta i prefereix l'actual model de contenidors al carrer, segons dades de l'enquesta realitzada pel Consorci de Residus de la comarca alacantina en la qual han participat 600 persones. L'enquesta s'ha desenvolupat al carrer durant els mesos d'abril i maig en els 27 municipis de la comarca.

Entre els que preferien el porta a porta, un 7,6% argumenta la seua opció indicant que és una manera que la gent que no separa els residus domèstics ho faça obligatòriament mitjançant aquest sistema.

D'altra banda, un 23,7% tenen clar que en 2020 caldrà separar els residus orgànics en un contenidor nou i quasi tots els enquestats van afirmar que estarien disposats a col·laborar en el compostatge comunitari de residus orgànics, el 82,02%.

Buscar una solució als envasos de plàstic en el riu Segura

Així mateix, sobre els envasos de plàstic en el riu Segura, la majoria dels enquestats, el 92,69%, són partidaris que el Consorci col·labore a buscar una solució per a evitar la proliferació d'aquests envasos i altres residus urbans en el llit del riu.

Segons aquest organisme, es tracta de la primera consulta que aborda la visió de la ciutadania sobre el model de gestió que mostra que "cada vegada més" els ciutadans de la comarca estan conscienciats amb el medi ambient i la importància d'una gestió correcta dels residus.

També et pot interessar

stats