90 escoles voten a favor de la jornada contínua

69 escoles d'Infantil i Primària voten en contra de l'horari intensiu, de 9 a 14 hores.

90 dels 162 col·legis consultats aplicaran la jornada contínua el curs vinent
90 dels 162 col·legis consultats aplicaran la jornada contínua el curs vinent

Segons les dades provisionals que ha fet públiques aquest dijous la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, del total de 162 col·legis on s'ha fet la consulta a les famílies, en 90, més del 55% dels pares i mares d'alumnes han votat pel canvi d'horari. Les 69 escoles on no s'ha superat aquesta barrera del 55% continuaran el curs que ve amb l'horari partit, de matí i vesprada. Aquest percentatge del 55% de famílies a favor del canvi en cada col·legi és la barrera mínima que ha establit la Conselleria per a aplicar-hi la jornada intensiva el curs vinent. 

114 dels centres consultats pertanyen a la província de València, 28 a la d'Alacant i 20 a les terres de Castelló. Encara no es coneixen els resultats de 2 centres de València i 1 de Castelló. Les dades provisionals apunten que a València 61 col·legis han votat a favor del canvi, 20 a Alacant i 9 a Castelló. 

Abans que arribe el període de matriculació per al curs que ve, Jaume Fullana, director general de Política Educativa, dictarà l'autorització, no definitiva, del canvi de jornada escolar. Les modificacions s'aplicaran a partir del mes d'octubre. Es farà una avaluació del nou horari segons la incidència que tinga en el procés d'aprenentatge de l'alumnat. L'autorització per a modificar l'horari escolar es prorrogarà per períodes de tres cursos acadèmics i en dependrà del resultat de l'avaluació. 

Aquest curs escolar, 522 centres del territori han aplicat la jornada contínua, 137 a València, 341 a Alacant i 44 a Castelló. 

També et pot interessar

stats