90.000 escolars de la Comunitat es diverteixen en el Dia de l'Esport

La Generalitat i la Fundació Trinidad Alfonso llancen la marca Comunitat de l'Esport per a impulsar activitats esportives.

Dia de l'Esport a l'IES Isabel Ferrer, de Castelló
Dia de l'Esport a l'IES Isabel Ferrer, de Castelló / Fundació Trinidad Alfonso

90.000 escolars han celebrat hui el Dia de l'Esport de banda a banda del territori valencià. I ho han fet jugant i divertint-se en els patis dels més de 350 col·legis i instituts que han participat en la iniciativa. L'organitzen conjuntament, per tercer any consecutiu, la Generalitat i la Fundació Trinidad Alfonso. Atletisme, futbol, bàsquet, pilota valenciana...: les possibilitats són moltes. "El més important és que les xiquetes i els xiquets facen esport, perquè és important i divertit", assenyala Elena Tejedor, directora de la Fundació Trinidad Alfonso.

En la presentació oficial d'aquesta jornada al CEIP Isabel Ferrer, a Castelló, el conseller d'Esport, Vicent Marzà, ha destacat que aquesta jornada serveix per a "animar els escolars perquè facen esport. A més de ser saludable, els valors que transmet són molt importants per a la seua formació. A més, aquesta jornada ajuda també a projectar una imatge dignificada del potencial esportiu que tenim".

Marzà i Tejedor han presentat la marca Comunitat de l'Esport. Així volen impulsar i aglutinar les activitats esportives al nostre territori i aprofitar el potencial esmentat. "Som el lloc on més esport escolar es fa a les escoles", destaca Elena Tejedor. La nova marca vol posar en valor el treball en la tecnificació dels esportistes i la capacitat d'atraure celebracions atractives per al turisme esportiu.

El conseller Marzà també ha posat com a exemple de l'aposta per l'esport, la prova pilot que es fa amb els CEPAFE (Centres Educatius Promotors de l'Activitat Física i l'Esport) de la Comunitat Valenciana, amb la qual es dóna a cada centre la possibilitat d'ampliar en una hora o més el temps dedicat a l'educació física. Aquests centres formen part d'una investigació per a demostrar els beneficis que pot tindre el fet de fer més esport en el rendiment escolar, contra l'absentisme i per a combatre l'obesitat infantil.

De nord a sud de la geografia valenciana, s'han celebrat activitats amb motiu del Dia de l'Esport. Així, al CEIP Blasco Ibáñez, de Montcada, s’han transformat tots els espais del centre en tallers multidisciplinaris al voltant de l'esport. De vesprada les activitats, sota el lema “Sóc del Blasco”, s’han traslladat al parc de la Mediterrània on xiquetes i xiquets han interactuat amb les famílies i el veïnat d'aquesta localitat de l'Horta.

El Dia de l'Esport ha comptat amb el suport i la presència de diversos esportistes en centres escolars, com ara Pablo Torrijos, campió d'Espanya de triple salt, l'atleta Carmen Ramos, rècord d'Espanya júnior d'heptatló, l'exfutbolista Marcos Senna i diversos jugadors del València Basket.

També et pot interessar

stats