El 8M es prepara per a omplir el carrer amb força

València, Alacant i Castelló han organitzat diverses accions i activitats amb motiu del Dia Internacional de les Dones.

Imatge de la manifestació del 8 de març de 2019
Imatge de la manifestació del 8 de març de 2019 / À Punt NTC

Les mobilitzacions amb motiu del Dia Internacional de les Dones comencen el 7 de març a les principals ciutats del nostre territori, encara que ja s’han organitzat algunes activitats des de l’1 de març.

Enguany, no s’ha convocat una vaga feminista estatal, ja que el 8 de març el 2020 cau diumenge i, per tant, no és dia laborable. Per això, no hi ha hagut unanimitat entre els diferents territoris a l’hora de convocar-la. En aquest context, la Comissió 8M estatal no llançarà una convocatòria conjunta ni farà una crida global a les dones perquè facen vaga, com sí que es va fer el 2018 i el 2019. Tot i això, en llocs com ara Alacant, Barcelona, Saragossa o Sevilla es convocarà la vaga feminista.

Accions i activitats a València

A València, l’Assemblea Feminista ha programat activitats per a aquest dissabte durant tota la nit a partir de les 22 hores a la plaça de la Mare de Déu. El dia 8 de març començarà amb un desdejuni a les 8 hores i a les 8:45 hores una despertà feminista a càrrec de Lesbian Banda. Al llarg del matí i durant tota la vesprada la plaça de la Mare de Déu continuarà omplint-se d’activitats com ara un espectacle de monòlegs activistes, un recital poètic conduït per Las Inmarcesibles. Les Beatrius organitzen una sèrie d’entrevistes en el seu Speaker’s Corner. També tindrà lloc un taller de pancartes durant tot el dia i a les 12 hores un alletament col·lectiu.

La manifestació està convocada a les 18 hores i tindrà un recorregut des de l’IES Lluís Vives fins a la plaça de l’Ajuntament.

Accions i activitats a Alacant

A Alacant la manifestació feminista començarà el 8 de març a les 11 del matí convocada per la Plataforma Feminista d’Alacant i començarà a l’encreuament de l’avinguda Maisonnave amb el carrer Federico Soto. Així mateix, a les 18 hores tindrà lloc una altra manifestació convocada per diversos col·lectius. Després hi haurà una concentració amb dinar de pa i porta, tallers, espectacles de micro obert i es representarà l’himne feminista El violador eres tú.

Accions i activitats a Castelló

Aquest diumenge a Castelló es realitzaran diverses activitats, com ara una picadeta de sororitat, dinar i taller de pancartes i maquillatge. A les 18 hores començarà la manifestació a la plaça Maria Agustina.

També et pot interessar

stats