87 anys de la signatura de les Normes de Castelló

Els actes van quedar ajornats l'any passat després que l'Ajuntament va revocar el permís perquè tingueren lloc a la plaça Major.

Homenatge als signants de les normes de Castelló, el 21 de desembre passat.
Homenatge als signants de les normes de Castelló, el 21 de desembre passat. / À Punt NTC

Aquest dissabte es commemoren els 87 anys de la signatura de les Normes de Castelló, unes normes declarades bé d'interés cultural el 2006 i que van ser pioneres en la normativització de la llengua.

Els actes els van ajornar l'any passat després que l'Ajuntament de Castelló revocà el permís que havia concedit a l'entitat organitzadora, Castelló per la Llengua, perquè tingueren lloc a la plaça Major.

La presidenta d’aquest col·lectiu, Maria Nebot, ha manifestat que finalment els actes se celebren "al lloc que toca", i ha assenyalat que es farà "amb total normalitat i amb el programa que ja estava previst".

Durant la jornada es poden visitar paradetes d'associacions i col·lectius de la ciutat, i tindran lloc activitats infantils i l'exhibició de les muixerangues de la ciutat. Aquesta commemoració ha estat precedida per onze actes organitzats per Castelló per la Llengua i diversos col·lectius i entitats, entre altres un homenatge als signants de les Normes de Castelló, el 21 de desembre passat. 

D'altra banda, Castelló per la Llengua ha organitzat una marxa amb el lema "Dret al valencià, igualtat real", per a reivindicar la petició d'una llei d'igualtat lingüística per a la funció pública.

També et pot interessar

stats