El 85% dels professionals de centres d’investigació valencians tenen contractes temporals

La inspecció de treball ha conclòs que en l’institut de La Fe hi ha almenys 62 persones contractades en frau de llei.

VÍDEO | El 85% dels professionals de centres d’investigació valencians tenen contractes temporals

Els investigadors de la Comunitat Valenciana tornen a denunciar la precarietat laboral en què treballen des de fa anys. Asseguren que el 85% dels 1.234 profesionals tenen un contracte temporal als set centres d’investigació i fundacions de la Comunitat Valenciana. És a dir, només 183 són fixos. És una situació que posa molt difícil dedicar-se a la investigació. Un exemple d’això és l’institut d’investigació de La Fe, on el 98% dels 331 treballadors són temporals. 

La Llei estatal de la ciència permet una successió de contractes per obra que atempten directament contra l’Estatut dels Treballadors, segons denuncien els treballadors. La Inspecció de Treball ha conclòs que en l’institut de La Fe hi ha almenys 62 persones contractades en frau de llei.

Uns 30 treballadors han denunciat el seu cas davant els tribunals. Els investigadors volen una carrera científica com sí que hi ha a les Illes Balears. Demanen la creació de 100 llocs de treball i denuncien que no hi ha voluntat política per a arreglar la seua situació.

Des de la Conselleria de Sanitat afirmen que estem davant d’un problema jurídic laboral no d’ara, sinó de fa molts anys, i que porta a un atzucac, perquè aquests llocs de treball que reclamen només els pot autoritzar Hisenda. Defensen un pacte d’estat per la ciència com a solució global i es plantegen com a horitzó la creació de l’estatut de l’investigador.

També et pot interessar

stats