El 85% de les multes per no dur la mascareta són a joves de 16 a 25 anys

València, Gandia i Alacant són les ciutats on més sancions s'han imposat i en sumen més de 3.000.

Un jove li explica a un policia que ha vist uns joves sense mascareta
Un jove li explica a un policia que ha vist uns joves sense mascareta / À Punt NTC

Des que es va implantar la mascareta obligatòria a la Comunitat Valenciana, moltes són les persones que han intentat saltar la norma per a poder anar lliurement pel carrer. Segons la normativa, les situacions en què s'està exempt de portar-la són quan s'està a la platja, la piscina, els espais naturals a l'aire lliure, en la pràctica d'activitats esportives, en activitats d'oci infantils i juvenils en grups de convivència estable o mentre es consumeix en una terrassa, bar o restaurant. Qualsevol altra activitat requereix portar la mascareta i, no fer-ho pot suposar una multa que pot arribar fins als 100 euros.

A pesar que la normativa està clara, les policies municipals estan posant cada vegada més multes per no dur-la. De fet, des que es va implantar, a la ciutat de València s'han imposat més de 1.300 multes. En eixe sentit, el regidor de la Policia Local de València, Aarón Cano, ha explicat que només en l'últim cap de setmana s'ha duplicat el nombre de sancions i, per això, ha volgut fer una crida a la responsabilitat de la població per a parar el virus.

Curiós és el cas de Gandia, amb una població menor que altres ciutats, que a l'estiu l'ha vist incrementada, i que se situa com a segon municipi de la Comunitat Valenciana amb major nombre de multes per no portar la mascareta, amb un total de 1.039. Per darrere hi ha Alacant amb 703 i molt més endarrerida la ciutat de Castelló amb 109 multes.

Entre les dades també es destaca que la majoria d'ajuntaments han coincidit a apuntar que el públic més sancionat per no dur la mascareta es correspon amb els dels joves de 16 a 25 anys, amb un percentatge d'un 85%.

També et pot interessar

stats