El 85% de les famílies accepta la donació d'òrgans després de perdre un ésser estimat, a l’Hospital General d’Alacant

Ho fan gràcies a l'anomenat Model Alacant, fonamentat en l'empatia, l'acollida emocional i les habilitats per a comunicar "males notícies"

Imatge d'arxiu de l'Hospital General d'Alacant

A l'Hospital d'Alacant el 85% de les famílies accepta la donació d'òrgans després de perdre un ésser estimat. I ho fan gràcies a l'anomenat Model Alacant, fonamentat en l'empatia, l'acollida emocional i les habilitats per a comunicar "males notícies". Però l'objectiu és recuperar el 95 per cent d'èxit d'abans de la pandèmia.

Aquests dies, professionals sanitaris de tot l'Estat practiquen amb ells aquest sistema, basat en l'empatia i l'acompanyament de les famílies.

 No hi ha trasplantament possible sense donació d'òrgans. I convéncer la família és una tasca difícil i complicada que arranca en el moment en què es comunica la mort de l'ésser estimat.

A Espanya hi ha 39 donants per milió d’habitants, 50,3 a la Comunitat Valenciana i 58 a Alacant. El 2021 es feren a la Comunitat Valenciana 516 trasplantaments, que foren possibles gràcies a la generositat dels donants i les pròpies famílies.

També et pot interessar

stats