Més de 800 voluntaris recorreran València de nit per a crear un cens de persones sense llar

L’acció es realitzarà per grups, cadascun d’ells coordinat com a mínim per una persona amb experiència en l’àmbit de l’acompanyament.

Centre d’acollida per a persones sense llar a Elx
Centre d’acollida per a persones sense llar a Elx / À Punt NTC

Les associacions per a persones sense llar distingeixen quatre realitats: sense sostre, sense habitatge, amb habitatge insegur i amb habitatge inadequat. Per a saber les dades exactes a València, està previst que vora 800 voluntaris i voluntàries participen en l’elaboració d’un cens de les persones que dormen a la intempèrie, així com les que s’allotgen en residències.

“Saber quantes persones dormen al carrer a València i com viuen aquesta situació, és el primer pas per a poder desenvolupar una intervenció social adequada”, afirmen els impulsors del projecte en un comunicat. Després de rebre una formació, les persones inscrites recorreran els carrers de la ciutat el dijous 24 d’octubre de huit de la vesprada a dues de la matinada.

La iniciativa, posada en marxa per diverses entitats socials en col·laboració amb l’Ajuntament de València, pretén quantificar aquesta problemàtica i sensibilitzar la societat. “És imprescindible una gran mobilització de la ciutadania davant un problema tan latent”, destaquen, a banda de reivindicar el dret a un habitatge digne. L’acció es realitzarà per grups, cadascun coordinat com a mínim per una persona amb experiència en l’àmbit de l’acompanyament a persones sense llar. La cita començarà a les huit de la vesprada i es prolongarà durant sis hores aproximadament.

També et pot interessar

stats