Quasi 800 persones són rescatades quan tractaven d'arribar a les costes d'Andalusia i les Canàries

Salvament Marítim ha auxiliat més de vint pasteres, en les quals anaven un nombre significatiu de menors.

Persones rescatades per Salvament Marítim arriben al port de Tarifa
Persones rescatades per Salvament Marítim arriben al port de Tarifa / A. Carrasco Ragel (Efe)

Sis dies després d'atracar l'Aquarius a València i d'arribar més de mil persones a les costes andaluses en 48 hores, continua el desembarcament massiu de pasteres. Un total de 769 persones migrants han sigut rescatades aquest dissabte quan intentaven arribar a les costes espanyoles. 

Salvament Marítim ha auxiliat 21 pasteres, la majoria en aigües del sud de Gran Canària, la mar d'Alborán i l'estret de Gibraltar. En les embarcacions hi havia un nombre significatiu de menors i, fins i tot, xiquets de bolquers. 

De moment la xifra és provisional, ja que des de la matinada els centres de coordinació de salvament reben telefonades que els alerten sobre la presència de pasteres. De fet, la Guàrdia Civil ha informat que en aquests moments continua buscant dues embarcacions impulsades a rem on podrien anar 18 persones més. 

D'altra banda, les autoritats italianes i malteses han negat l'accés a port al vaixell de l'ONG alemanya Lifeline, que navega per la Mediaterrània des de fa més de dos dies, a l'espera que algun país li concedisca permís per a desembarcar.

Malta ha demanat a la nau, amb 224 migrants, que s'allunye de l'illa i ha reiterat que el seu país no és responsable del vaixell. Mentrestant, el ministre de l'Interior d'Itàlia, Matteo Salvini, ha afirmat que el seu país no obrirà els ports a cap ONG que done auxili a immigrants a la Mediterrània.

Política europea d'immigració

Precisament hui, el president del Govern d'Espanya, Pedro Sánchez, i l'homòleg francés s'han reunit a París i han abordat, entre altres qüestions, la política europea d'immigració que aquest diumenge tractaran en una cimera amb altres membres de la Unió Europea, on ja han dit que no estaran Hongria, Txèquia, Eslovàquia, República Txeca ni Polònia.

Sánchez ha reivindicat el paper de les forces i cossos de seguretat de l'Estat, de les ONG i de les diverses institucions públiques davant de l'acollida dels migrants que arriben a les costes espanyoles. Macron, per la seua part, ha proposat crear centres d'acollida d'immigrants en sòl europeu i consensuar amb la resta de països de la Unió Europea un procediment compartit d'acollida. 

També et pot interessar

stats