El 80% dels melanomes es podrien evitar amb una protecció adequada

Euromelanoma dona cites amb dermatòlegs per a detectar el càncer, que provoca entre 50 i 100 morts a l'any a la Comunitat Valenciana.

La campanya Euromelanoma 2019 ha sigut presentada aquest dimarts a València
La campanya Euromelanoma 2019 ha sigut presentada aquest dimarts a València / À Punt Mèdia

La campanya Euromelanoma 2019 oferirà, als ciutadans interessats, visites amb dermatòlegs que, de forma gratuïta, els revisaran la pell per a previndre aquest tipus de càncer. Aquesta iniciativa pretén detectar precoçment el càncer de pell i els melanomes, que provoquen entre 50 i 100 morts a l'any a la Comunitat Valenciana. La incidència del melanoma a escala nacional és de 10,7 casos per cada 10.000 persones i està en augment.

La iniciativa ha sigut presentada a València pel coordinador de la campanya europea, el doctor Carlos Guillén; el coordinador nacional d'Euromelanoma, el doctor Eduardo Nagore; i el vicepresident del Col·legi Oficial de Metges de València (Icomv), el doctor Pedro Ibor.

El projecte, que enguany se celebrarà la setmana del 24 al 28 de juny, és d'àmbit europeu i pretén promoure una educació per a la salut i implementar hàbits saludables d'exposició solar i afavorir el diagnòstic precoç del càncer cutani.

El doctor Nagore ha advertit que, dins dels càncers cutanis, el melanoma és "el que més mata" i ha detallat que a la Comunitat Valenciana es diagnostiquen cada any al voltant de 500 nous casos de melanoma. Al conjunt de l'Estat la xifra és de 5.000.

La perillositat de les cabines de bronzejat

Així mateix, ha advertit de la perillositat de les cabines de bronzejat, perquè augmenten el risc de tindre melanomes, i creu que, en el seu àmbit, estan "al mateix nivell que el tabac". Per això, ha instat a augmentar la seua regulació.

D'altra banda, el doctor Guillén ha ressaltat com a "element crucial" l'autoexploració de la pell, per al que ha recomanat emprar un minut al mes a mirar-se la pell "de dalt a baix". "Un minut al mes pot salvar vides", ha sostingut. En la mateixa línia, ha recomanat reforçar la protecció solar.

També et pot interessar

stats