76.000 persones rebran la vacuna a la Comunitat Valenciana a partir de diumenge

La Generalitat assegura estar preparada per a emmagatzemar, distribuir i administrar 600.000 dosis.

La Generalitat ha adquirit tres nous ultracongeladors per a conservar en les condicions idònies la vacuna de Pfizer
La Generalitat ha adquirit tres nous ultracongeladors per a conservar en les condicions idònies la vacuna de Pfizer

Diumenge que ve, dia 27 de desembre, n’és el dia. Començarà el procés de vacunació a la Comunitat Valenciana, com a la resta de la Unió Europea, i 76.000 valencians i valencianes seran els primers a rebre la vacuna de Pfizer.

El primer grup de vacunació inclou 50.000 persones, residents i treballadors de centres de majors que no han registrat cap brot en l’últim trimestre. L'administració de la vacuna la farà el personal de les mateixes residències amb el suport, si cal, de personal sanitari. També es vacunaran 26.000 persones més amb un tercer grau de dependència i que viuen majoritàriament a casa.

Aquest pla històric de vacunació suposa una organització de recursos tècnics i humans sense precedents. Les primeres vacunes arribaran per carretera des de Bèlgica, protegides per grans mesures de seguretat, i la Generalitat assegura que té actualment la capacitat d'emmagatzemar, distribuir i administrar 600.000 dosis, que són 300.000 vacunes completes. A més, s'han adquirit tres nous ultracongeladors que s’afegeixen al dispositiu específic per a poder conservar en les condicions idònies la vacuna de Pfizer.

La Comunitat Valenciana tindrà tres punts de distribució de les vacunes, a Alacant, Castelló i València, que es mantenen en secret per raons de seguretat. Aquesta disposició permetrà arribar a tots els departaments de salut segons les directrius de conservació i manipulació de la farmacèutica, que indiquen que el medicament aguanta fins a sis mesos en ultracongeladors a menys 80 °C, cinc dies a temperatures entre 2 °C i 5 °C, i fins a sis hores una vegada es reconstrueix amb el sèrum fisiològic.

L'operatiu ja preveu l'administració de la segona dosi d'aquesta vacuna, la qual s'ha de injectar aproximadament 20 dies després de la primera. Dilluns està previst que l'Agència Europea del Medicament aprove definitivament l'ús de la vacuna de Pfizer perquè aquest procés puga dur-se a terme tal com està planificat.

També et pot interessar

stats