El 73% dels joves valencians entre 14 i 18 anys consumeix alcohol amb freqüència

El 37% ho fa en “fartades”, principalment, durant els caps de setmana.

VÍDEO | El 73% dels joves valencians entre 14 i 18 anys consumeix alcohol amb freqüència

Un 72,6% dels joves valencians d'entre 14 i 18 anys consumeix alcohol amb freqüència. És la conclusió a què ha arribat l'Associació Espanyola contra el Càncer (AECC) de València que, a més, afig que el 37% d'ells ho fa mitjançant “fartades” durant els caps de setmana.

Des de l'associació asseguren que es tracta d'un tòxic social que pot causar un greu impacte sobre la salut i provocar danys en el cor i cervell, i generar dependència, actes violents i augmentar el risc de patir càncer.

La Comunitat Valenciana és, de fet, la tercera de l'Estat amb major nombre d'adolescents consumidors. Per aquest motiu, l'AECC ha llançat una campanya per a tractar de revertir aquesta realitat que se centra en la pèrdua d'autonomia i control com a valors negatius associats al consum d'alcohol.

Així, tenen concertades sessions en tretze escoles de les comarques de València per a 1.500 alumnes, per a explicar la iniciativa Per 7 raons no sóc motxilla que, amb les etiquetes #per7raons i #nosoymochila, pretén que els usuaris participen en les xarxes socials amb les raons per les quals no s'ha de beure.

Des d'À Punt hem volgut saber de primera mà quina és l'opinió de la ciutadania al voltant d'aquest tema. Per això hem llançat una enquesta a les xarxes socials de Twitter i Facebook amb la pregunta "Creus que la societat és massa permissiva amb el consum d'alcohol dels joves?" 

Amb els seus vots, els usuaris d'À Punt han considerat en un percentatge del 93% que la societat sí que és massa permissiva amb el consum d'alcohol dels joves. Al contrari, un 7% dels usuaris considera que no es correspon amb la realitat actual. 

També et pot interessar

stats