Més de 700 valencians i valencianes reben la vacuna el primer dia de campanya

Aquest dilluns continuarà el procés de vacunació a la residència de Sant Vicent del Raspeig.

Personal sanitari celebra l'arribada de la vacuna a la residència de Sant Vicent del Raspeig

Més de 700 persones han rebut aquest diumenge a la Comunitat Valenciana la primera dosi de la vacuna contra el coronavirus. El procés de vacunació ha començat a les 9:53 hores del matí amb l’arribada dels preparats immunitzadors al centre de distribució de València, des d’on han partit en direcció a les set residències lliures de Covid-19 on ha començat la campanya.

Es tracta de centres públics, privats, municipals i concertats, ubicats als municipis de Torrent, Benissanó, Rafelbunyol, Sant Joan d'Alacant, Sant Vicent del Raspeig, Borriana i Almassora. Un dels primers que han rebut la seua remesa de vials ha sigut la residència concertada la Casa Retiro El Salvador de Torrent.

Batiste Martí, de 81 anys, ha sigut el primer valencià que s'ha vacunat, a la residència de Rafelbunyol. A les comarques del sud, aquest honor ha sigut per a Salvador Brotons, de 65 anys, resident d’un centre de majors de Sant Vicent del Raspeig. A les comarques del nord, la primera persona que ha sigut immunitzada amb la vacuna de Pfizer ha sigut Benilde Domingo Monferrer, de 86 anys, nascuda a Benafigos.

Passades les tres de la vesprada s’ha donat per conclosa la vacunació en aquesta primera jornada. Només a la residència de Sant Vicent del Raspeig, no s'ha vacunat tot el personal resident i sanitari i la vacunació continuarà aquest dilluns. Totes les persones que han rebut la primera dosi de la vacuna, rebran una segona injecció aproximadament el 18 de gener, amb la qual cosa quedaran immunitzades contra el coronavirus.

31.000 noves dosis arriben aquest dilluns

Dilluns el procés continuarà amb la recepció de 31.000 noves dosis: 10.000 a les comarques del sud, 5.000 a les comarques del nord i 16.000 més a les del centre. La intenció del govern és que abans del dia de Reis estiguen vacunades totes les persones que viuen i treballen a les residències de gent gran que a hores d’ara es troben lliures de Covid-19. A mitjan gener, s’espera haver administrat la primera dosi de la vacuna a la totalitat de residències de la Comunitat Valenciana.

Els equips de vacunació de la Conselleria de Sanitat han explicat que entre les persones que han rebut ja la primera dosi “s’ha observat satisfacció general com a tònica dominant”. També han destacat que “la vacunació s’ha dut a terme amb total normalitat i amb el ritme previst”.

Durant el primer trimestre de 2021, en la Comunitat Valenciana s’administraran més de 377.000 dosis de la vacuna de Pfizer, que corresponen, en tractar-se de dues dosis per persona, a més 188.000 persones vacunades.

Després dels centres residencials, la vacuna s’inocularà al personal sanitari que treballa en primera línia de la lluita contra la Covid-19, a la resta del personal sanitari i als grans dependents no institucionalitzats.

La consellera Barceló destaca la "total normalitat" de la jornada

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha emfasitzat que aquesta ha sigut una jornada de "total normalitat" als centres on han començat la campanya de vacunació, i ha assegurat que aquesta serà la dinàmica dels pròxims mesos "fins que estiguen vacunats tots els valencians i valencianes". Barceló ha afirmat que aquest diumenge s'ha obert un període d'esperança "entre tant de dolor" gràcies a la ciència i la investigació.

També et pot interessar

stats