Més de 70.000 persones ateses des de l’aprovació de la Llei de Dependència

El sistema d’atenció a la dependència de la Comunitat Valenciana ha atés 70.343 persones amb algun servei o prestació econòmica.

Durant el passat mes de juliol es van tramitar 1.667 expedients
Durant el passat mes de juliol es van tramitar 1.667 expedients

Segons es desprén de l’informe mensual de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, 70.343 persones han sigut ateses a través d’algun servei o prestació econòmica.

Durant el passat mes de juliol es van tramitar 1.667 expedients, una dada que si es comptabilitza des de l’inici de la legislatura fa un total de 52.128 persones els expedients de les quals han sigut tramitats dins del sistema d’atenció a la dependència.

Segons ha informat la Generalitat en un comunicat, aquesta “agilitació” en la resolució d’expedients i en la incorporació de nous beneficiaris al sistema respon al Pla d’impuls dissenyat per la conselleria amb l’objectiu de reduir el nombre de persones pendents d’atendre que hi havia al començament de la legislatura, i que aconseguia les 45.000 persones. Des de llavors, la llista d’espera s’ha reduït en 24.967 persones.

Les persones en situació de dependència incloses en el sistema reben atenció especialitzada a través de serveis residencials o de dia o una prestació econòmica per cuidador de l’entorn familiar, tal com el sol·licitant i la seua família i el treballador social acorden com a millor recurs per a atendre la situació personal del demandant.

Respecte al cost de les prestacions econòmiques, la conselleria ha abonat des de principi d’any un total de 153,3 milions d’euros en concepte de nòmines ordinàries mensuals, endarreriments i retroactivitat.

Des de començament d’any s’han registrat 13.890 noves sol·licituds. El nou sistema de valoracions implantat per la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha permés incrementar “de forma constant i progressiva” el nombre, de manera que des de gener d’enguany s’han fet 18.475 valoracions, 2.776 d’elles durant l’últim mes. A València, el nombre de persones ateses a tota la província és de 40.183. En el cas de Castelló, el sistema arriba actualment a 8.023 persones i a Alacant el sistema ho fa a hores d’ara a 22.037 persones de la província.

També et pot interessar

stats