7.410 dones denuncien lesions per violència de gènere des de principis d'any

El Ministeri de l'Interior apunta que caldria estudiar com abordar una estadística sense duplicar xifres amb la de víctimes mortals.

7.410 dones denuncien lesions per violència de gènere des de principis d\'any
7.410 dones denuncien lesions per violència de gènere des de principis d'any

7.410 dones han denunciat haver patit lesions físiques per part de les seues parelles o exparelles en els primers quatre mesos de 2019, segons dades del Ministeri de l'Interior.

En l'actualitat, no existeix per a les dones que han sigut ferides greus o lleus per les seues parelles o exparelles una estadística similar a la de les víctimes mortals per violència de gènere que realitza la Delegació del Govern per a la Violència de Gènere i s'actualitza cada vegada que hi ha un nou cas. El Ministeri de l'Interior recull algunes dades, com ara les de dones que han patit lesions, que s'extrauen a partir de les denúncies. A més, apunten que caldria estudiar com abordar una estadística d'aquesta classe sense duplicar xifres.

Així, l'exdelegat del govern per a la Violència de Gènere, Miguel Lorente, considera que no hauria de ser "excessivament complex" establir un protocol de coordinació amb els hospitals per a incloure en les estadístiques actualitzades les dones maltractades ferides. Amb tot, reconeix que la dificultat està a coordinar-se i realitzar un seguiment del cas per a comprovar que es tracta de violència masclista.

També et pot interessar