Més de 7.000 euros de multa per publicar una oferta de treball per a dones majors de 40 anys

Malgrat que la intenció era ajudar una part de la població amb dificultats per a trobar faena, legalment es considera discriminació

Més de 7.000 euros de multa per publicar una oferta de treball per a dones majors de 40 anys / À Punt NTC

Al propietari d'una botiga de cortines de Barcelona li han imposat 7.500 euros de multa per publicar una oferta de treball destinada a dones majors de 40 anys. Pot semblar contradictori, perquè segons el denunciat, el que volia era ajudar un grup d’edat que ho té més complicat per a trobar faena, però la Inspecció de Treball considera que aquest anunci és doblement discriminatori per sexe i edat.

Una oferta de treball només pot especificar el sexe quan siga un requisit professional essencial i determinant. Per això, els sindicats consideren que la sanció és correcta. Així ho ha dit la secretària de Dones i Igualtat de CCOO-PV Cloti Iborra a À Punt Notícies. Afirma que la Inspecció de Treball s’ha limitat a aplicar la normativa vigent, segons la qual les ofertes de treball no poden distingir per raó de sexe. Però al mateix temps reconeixen que pot semblar contradictori, perquè "objectiu de l’amo de la botiga no era discriminar".

A l'empresa valenciana Món Orxata, el 80% de la plantilla són dones. La directora, Yolanda Morán, indica que sempre han apostat per oferir oportunitats a dones majors o parades de llarga duració perquè són un segment poblacional que "ho té molt complicat" i considera que necessita suport. I per això continuarà fent-ho, evitant incomplir la normativa, perquè "l'empoderament de la dona que està molt lluny de ser real i efectiu".

També et pot interessar

stats