El 65% dels municipis no sumen positius les últimes dues setmanes

Es tracta de 351 poblacions valencianes on viuen 533.212 persones

Seqüenciació de mostres de coronavirus en un laboratori
Seqüenciació de mostres de coronavirus en un laboratori / EuropaPress

El 65% dels municipis de la Comunitat Valenciana no ha tingut cap cas de coronavirus des de fa 14 dies. Es tracta de 351 municipis de la Comunitat lliures de Covid-19 respecte als 542 municipis que conformen la Comunitat Valenciana. Aquests 351 municipis engloben una població de 533.212 persones.

A banda de les poblacions lliures de casos, 130 més han registrat cinc o menys casos de coronavirus en els últims 14 dies, la qual cosa suposa el 24% sobre el total.

D'altra banda, únicament l'11,2% dels municipis de la Comunitat ha declarat a Sanitat sis casos de coronavirus o més en els últims 14 dies. En concret, 61 municipis.

Segons ha assenyalat la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, “el fet que més de la meitat dels municipis estiga lliure de Covid és una dada esperançadora, una mostra que a la Comunitat Valenciana estem treballant bé. I tot això ens motiva a continuar treballant per a superar aquesta pandèmia”.

Així mateix, Barceló ha afegit que “encara que les xifres siguen motivadores no hem de relaxar-nos, i menys de cara a l'estiu. Estem avançant bé, i la immunització de tota la població cada vegada està més a prop, per la qual cosa hem de continuar apel·lant a la responsabilitat individual”.

Municipis lliures de Covid-19 per províncies

Per províncies, dels municipis que no han tingut cap cas de Covid-19 en les dues últimes setmanes, 103 corresponen a la província de Castelló, 78 a la província d'Alacant i 170 a la província de València.

Quant als 130 municipis que registren cinc casos o menys en els últims 14 dies, 23 municipis són de la província de Castelló, 44 de la província d'Alacant i 63 de la província de València.

Finalment, dels 61 municipis que presenten en les dues últimes setmanes sis o més casos de coronavirus, nou pertanyen a la província de Castelló, 19 a la d'Alacant i 33 a la de València.

Consulta ací el llistat de municipis

Document
Casos de Covid-19 per municipis els últims 14 dies (4 de juny 2021)
Consulta'l

També et pot interessar

stats