640 xiquets morts en el Mediterrani des de 2014, segons Save the Children

64 de les 1.549 persones que han mort enguany són menors.

640 xiquets morts en el Mediterrani des de 2014, segons Save the Children
640 xiquets morts en el Mediterrani des de 2014, segons Save the Children

Almenys 640 xiquets i xiquetes han perdut la vida en el Mediterrani des de 2014, segons ha recordat aquest divendres Save the Children amb motiu de l'aniversari de la mort d'Aylan Kurdi, el xiquet sirià que va ser trobat mort a les costes de Turquia ara fa tres anys.

Les dades de l'Organització Internacional per a les Migracions mostren que el nombre de menors ofegats quan tractaven d'arribar a les costes europees no ha deixat d'augmentar. Amb tot, des de Save the Children creuen que les xifres podrien ser superiors, ja que moltes de les desaparicions que es produeixen no estan certificades ni documentades.

L'organització ha recordat que els menors migrants i refugiats, especialment els que viatgen sense acompanyament, són els més vulnerables pel risc de ser víctimes de l'explotació, la violència i el tràfic de persones.

"És necessari que el govern lidere un canvi de polítiques migratòries que permeta els xiquets i les xiquetes refugiats buscar protecció a Europa a través de vies legals", ha manifestat Andrés Conde. Segons el director general de Save the Children, "no es pot permetre que més xiquets seguisquen posant en risc la vida en la mar o en mans de les màfies".

Des del principi de l'any, 1.549 persones han mort tractant d'arribar a Europa, 64 de les quals eren menors.

També et pot interessar

stats