El 63% dels valencians, a favor de restringir el trànsit al centre de les ciutats.

Els votants del PSOE i Units Podem són els que donen suport majoritàriament la mesura.

El 36% dels espanyols està en contra de restringir l’ús del vehicle privat al centre
El 36% dels espanyols està en contra de restringir l’ús del vehicle privat al centre / Europa Press

El 63% dels valencians es mostra a favor de restringir el trànsit al centre de les ciutats, segons l’última onada del Baròmetre sobre Neurociència i Societat, dut a terme per IPSOS a escala espanyola. 

Per regions, Galícia és la comunitat autònoma que més partidaris té de la iniciativa, amb un 78% d’enquestats a favor. En segon lloc, i en línia amb els resultats obtinguts en l’àmbit estatal, se situa Catalunya (65% a favor), Madrid (64%) i Comunitat Valenciana (63%).

Segons les últimes dades del baròmetre, en el conjunt de l’estat, els votants del PSOE (76%) i Units Podem (73%) donen suport majoritàriament a aquesta mesura, mentre que, en el cas de Ciutadans i PP, el percentatge de suport és inferior (61% i 52%, respectivament).

En el conjunt estatal, el 64% dels enquestats es mostren partidaris de restringir l’ús del vehicle privat al centre, davant del 36% que està en contra. Els espanyols que estan entre els 30 i 39 anys són el grup que menys convençut està de restringir el trànsit, amb un 47% de detractors. 

També et pot interessar

stats