63 persones desaparegudes en dues pasteres, a l’Estret i les Canàries

4 migrants morts i més de 1.200 rescatats el cap de setmana a les costes andaluses i canàries.

Imatges del rescat d'una pastera amb 57 immigrants al mar d'Alboran
Imatges del rescat d'una pastera amb 57 immigrants al mar d'Alboran / Carlos Barba (Efe)

Els migrants de l'Aquarius que han arribat a València són afortunats perquè la seua història, de moment, té un final feliç, però cada dia desenes de persones no tenen la mateixa sort. Hui, a les costes d'Almeria, es creu que poden haver mort ofegades 43 persones que anaven en una pastera. 

Salvament Marítim n'ha rescatat quatre prop del cap de Gata, que han traslladat amb hipotèrmia. Han assegurat que viatjaven amb 43 persones més que s'han perdut en la mar. 

L’helicòpter Helimer 204, la nau Guardarmar Calíope, la patrullera Río Almanzora de la Guàrdia Civil i l’avió Cóndor 2 del Frontex participen en el dispositiu de cerca dels desapareguts. També han alertat les embarcacions que naveguen per la mar d'Alboran perquè informen de qualsevol troballa.

En paral·lel, a les Canàries busquen una pastera amb 20 immigrants que havia salpat de Mauritània i ha desaparegut al sud de l’arxipèlag.

Aquest cap de setmana han rescatat més de 1.000 persones que intentaven arribar a les costes andaluses i 200 en embarcacions que navegaven en direcció a les Canàries. 

També et pot interessar

stats