Els 61 municipis lliures de Covid-19

La mitjana de població d'aquestes localitats no supera els 200 habitants i estan situats normalment a l'interior.

Una dona passeja amb un nadó a la localitat de Guardamar de la Safor, que forma part dels municipis de la Comunitat Valenciana que no ha notificat encara cap cas positiu per coronavirus des de l'inici de la pandèmia
Una dona passeja amb un nadó a la localitat de Guardamar de la Safor, que forma part dels municipis de la Comunitat Valenciana que no ha notificat encara cap cas positiu per coronavirus des de l'inici de la pandèmia / Natxo Francés (Efe).

Sense botigues ni serveis molts, sense a penes, amb visites de metges alguna vegada a la setmana i amb un bar –els que en tenen–, el veïnat, majoritàriament, viu confinat en el mateix municipi i si ixen ho fan sempre proveïts amb màscara i guarden la distància de seguretat. La radiografia dels 61 municipis de la Comunitat Valenciana que encara no han patit cap cas de Covid-19 indica que es tracten principalment de pobles d'interior i amb una mitjana de població de 200 habitants. A penes un 11,25% dels 542 municipis del territori estan encara lliures de la pandèmia.

L'actualització de dades territorialitzades, feta pública aquest dimarts per la Generalitat, indica que 25 municipis a la província de Castelló no han tingut de moment cap contagi, el que suposa un 20,74 % dels 135 pobles que integren les comarques del nord. A la província d'Alacant, la xifra de municipis lliures de positius es redueix a 19 (un 13,47% de les 141 localitats que l'integren), i a la de València sols se situa en un 5,26% dels pobles, 14 dels 266.

Aquest és el llistat del municipis sense Covid-19: Aielo de Rugat, Algímia d’Almonesir, Almedíxer, Argeleta, Begís, Benafigos, Benasau, Beniardà, Benifallim, Benifato, Benigembla, Benillup, Benimassot, Bolulla, Camp de Mirra, Carrícola, Cases Altes, Castell de Cabres, Castell de Guadalest, Castielfabib, Confrides, Espadella, Fageca, Famorca, Figueres, Font de la Reina, Fonts d’Aiòder, Gaianes, Guardamar de la Safor, Gàtova, Herbers, Llocnou de la Corona, Lludient, Matet, Millena, Palanques, Pavies, la Pobla d'Arenós, la Pobla de Sant Miquel, Quatretondeta, Sacanyet, Salem, la Serratella, Segart, Sempere, Terrateig, Tollos, El Toro, Torralba, la Torre d'en Besora, la Torre d’en Doménec, Torre-xiva, Torrella, Torà, la Vall d'Ebo, la Vall de Gallinera, Vallat, Vallibona, Vallés, Xarafull, Xodos i Zorita del Maestrat.

També et pot interessar

stats