600 tones d'emissions de CO2 menys, gràcies a projectes europeus

Castelló de la Plana es dota de nous carrils bici i renovarà la flota municipal de vehicles i l'enllumenat públic.

Carril bici del camí la Plana
Carril bici del camí la Plana / Ajuntament de Castelló de la Plana

La ciutat de Castelló de la Plana evitarà l'emissió de quasi 600 tones de CO2 anuals amb l'ampliació de la xarxa ciclista urbana, la renovació de la flota municipal de vehicles i el canvi de part de l'enllumenat públic per tecnologia led, amb el finançament del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder).

L'alcaldessa, Amparo Marco, ha apuntat que, dels 20,2 milions d'euros de cofinançament municipal i europeu, més de la meitat "van destinats a projectes pensats per a afavorir la transició a una economia baixa en carboni, a conservar i protegir el medi ambient i a promoure l'eficiència dels recursos".

Amb l'ampliació de la xarxa ciclista en més de 7 quilòmetres, la ciutat arribarà al centenar, amb els quals l'Ajuntament espera reduir 200 tones d'emissions de CO2 a l'any.

D'altra banda, amb l'adquisició de 19 noves furgonetes i ciclomotors cent per cent elèctrics per a la flota municipal, l'objectiu és reduir 25 tones de diòxid de carboni anualment.

Per últim, la incorporació de tecnologia led a 1.400 punts de l'enllumenat públic reduirà en 66.000 euros anuals la factura elèctrica municipal i permetrà reduir 237,3 tones d'emissions de CO2 a l'atmosfera.

També et pot interessar