Més de 60 positius en un centre d'atenció a menors de Villena

La Comunitat Valenciana ha registrat el nombre més gran de nous brots en un dia.

Més de 60 positius en un centre d'atenció a menors de Villena
Més de 60 positius en un centre d'atenció a menors de Villena

La Comunitat Valenciana va registrar aquest dimecres el nombre més gran de brots en un dia des que es van començar a comptabilitzar. Entre altres, en destaca un que s'ha detectat al centre d'atenció a menors de Villena (Alt Vinalopó), on, a falta dels resultats oficials de les proves PCR, el nombre de contagis s'espera que puga superar els seixanta casos. Afortunadament, la majoria dels afectats són asimptomàtics i només alguns presenten símptomes lleus.

L'Ajuntament ha començat a reclamar que s'investigue què ha fallat perquè es done un brot tan virulent.

Un altre punt de la Comunitat Valenciana que també preocupa és el municipi del Pinós (Vinalopó Mitjà). Allí en cinc setmanes han passat de 0 contagis a 40 en un municipi de menys de 8.000 habitants. Per això, al Col·legi Sant Antoni han començat a fer PCR als alumnes. També l'Ajuntament ha intensificat els controls, han augmentat la limitació d'aforaments i han tancat parcs i jardins.

Aquest dijous també s'ha conegut un altre brot a l'Hospital de la Magdalena de Castelló, on a quatre pacients d'una mateixa planta els han diagnosticat amb Covid-19, fet que ha obligat a seguir les recomanacions d'aïllament determinades. Precisament Castelló ha registrat rècord de brots en un dia, amb 13, la meitat a la capital.

La Conselleria no descarta noves mesures

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha assegurat que actuaran amb rigor en les situacions que siga necessari. Barceló ha insistit en el fet que s'estan mantenint una sèrie de reunions i comunicacions directes amb els diversos municipis amb major incidència de coronavirus, i no ha descartat que s'hi puguen prendre qualsevol tipus de mesures per tal de frenar la propagació del virus. "En els pròxims dies es prendran algunes decisions", ha sentenciat.

També et pot interessar