El 60% de les mediacions familiars acaben en acord

Europa celebra el Dia de la Mediació, que ens permet solucionar conflictes sense haver de recórrer a un procés judicial

Un procés de mediació al Col·legi d'Advocats de València / À Punt NTC

Aquest dissabte se celebra el Dia Europeu de la Mediació, una jornada per a reivindicar la figura del mediador, una alternativa per a moltes persones que volen solucions sense perdre pel camí relacions i molts diners en advocats i procuradors. 

La mediació és una forma àgil, ràpida i flexible de solucionar conflictes sense haver de recórrer a un procés judicial. Un servei que el Col·legi d'Advocats de València (ICAV) ofereix des de fa deu anys i que només en l'últim ha tramitat 922 expedients.

"És un procés més econòmic que un procés judicial en el qual participen més persones, més professionals, i encareix encara més la cerca d’una solució", explica Ana Mir, coordinadora del centre de mediació de l'ICAV.

Dels tres àmbits en els quals intervé la figura del mediador, la intermediació hipotecària és la que registra més expedients. L'impagament de préstecs o de la renda del lloguer és un maldecap per a moltes famílies. 

"En un procés amb una entitat bancària no existeix una igualtat de posicions entre ambdues parts i és quan entrem els mediadors per a anivellar la situació i recollir propostes per a solucionar aquest tipus de problemàtiques", comenta la professional.

Els diners estan també darrere dels cada volta més nombrosos conflictes entre membres d'una mateixa família; conflictes que en més del 60 % dels casos acaben en un acord. "Són acords que beneficien les dues parts. A diferència d’altres processos en què un guanya i altre perd, en la mediació tots guanyen", conclou Mir.

També et pot interessar

stats